Patienten som objekt

Dbio-syddanmark er klar med endnu et medlemsarrangement

Patienten som objekt
Skrevet af
Hanne Nielsen Bonde
Vikleprøve

vikleprøve

dbio-Syddanmark tager tråden op fra kongresbeslutningen om at sætte etiske dilemmaer på dagsordenen 

Ambassadørernes opgaver vil fortsat bestå i at holde dbio’s etiske univers opdateret, igangsætte refleksion og debatter om professionsetik og i samspil med dbio’s hovedbestyrelse, regionsbestyrelser og øvrige udvalg at dagsordensætte etiske temaer for professionen i kongresperioden.
...

Kom til en eftermiddag med dine kollegaer, hvor vi sætter os selv i spil i forhold til vores arbejde med patienten i centrum.  Hvordan har vores tilgang til patienten ændret sig over tid med automatisering, mange nye behandlingsformer og krav til kvalitet og hastighed m.m.

16:00: Ankomst:Vi mødes over Severins kaffe og kagebord

16:30: Velkommen

16.35: Etisk ambassadør, Lene Flensborg Udsen, fører os igennem eftermiddagen med udgangspunkt i snakke om patienten, borgeren, donoren, m.fl.  Vi har en hverdag hvor digitalisering af journaler, travle arbejdsgange, store automatiserede analysestationer med AI gør det ”nemmere” at glemme patienten og kollegaen. Det skal ofte gå hurtigt og man kan nemt komme til at springe over hvor gærdet er lavest og glemme de spor man efterlader Der bliver rig mulighed for at tale med hinanden og komme tæt på faget og det daglige arbejde.  

18.00: Middag

18:30:  Indlæg ved Kim Escherich, ”Digital dannelse. Kim Echerich er selvstændig teknologietisk rådgiver og ekspert i digitalisering, dataetik og strategi. Med speciel interesse for etiske problemstillinger ved teknologi og digitalisering og fra 2019-21 AI-etisk ombudsmand i IBM Danmark. Yderligere er han medgrundlægger af folkeoplysningseksperimentariet Fremvirke og tænketanken Nordic Bildung som begge arbejder med at få mennesker til at trives i digitalismen. Kim Escherich har i mange år arbejdet med tekniske og menneskelige aspekter af digitalisering.

20.00:            Tak for i aften

Tag en kollega i hånden og tilmeld jer her

Særligt benyttede sider på dbio.dk