God påske til alle

Hej derude!! Der har været stille her på hjemmesiden et stykke tid, da vi tror I alle har nok andet at tænke på lige nu. Men I skal nu have en lille påskehilsen.

dbio-Syddanmark

 Af Hanne Nielsen Bonde, regionsformand

Heldigvis går det jo forholdsvis godt i Danmarks sundhedsvæsen endnu. I har travlt, men det er ikke brudt sammen. Der kommer daglige opdateringer på hvad man må og ikke må, og det kan være svært at følge med. 

2020regionsyddanmark

Jeg arbejder hjemmefra og er i hyppig kontakt med medlemmer, tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter.
Regionens ledelse holder videomøder med alle organisationer med jævne mellemrum, hvor vi kan komme frem med bekymringer, problemer, gode ideer osv. Det er rigtig givende, og I må endelig melde ind, hvis der er ting der skal bringes op her.

Indtrykket fra min stol lige nu er, at man løser problemerne i den rækkefølge, de kommer, og at der udvises stor velvilje til, at forandringer er det nye normal.
Det overordnede billede er, at der arbejdes intenst men også engageret og med stor fleksibilitet. Der er enkelte, der oplæres til at hjælpe på sengeafsnit og i afdelingskøkkener og andre oplæres i blodprøvetagning og test-analyser.

Dermed ikke være sagt, at der ikke kan være udfordringer, frustrationer, sågar utryghed og frygt derude blandt jer, men jeg håber I støtter dem der er påvirkede og siger til, hvis der er noget vi kan gøre.

2020logo

Rigtig mange arrangementer bliver aflyst i øjeblikket, og det gælder naturligvis også for dbio og dbio-Syddanmark. Hos os bliver de planlagte OK-21 fyraftensmøder for både basis og ledere, regionsbestyrelsesmøder og en AMiR/TR-temadag desværre ikke til noget. 

Men dbio-Syddanmark er aldrig mere end en mail eller et telefonopkald væk, så kontakt endelig, hvis der er noget I mangler svar på eller hjælp til.

2020laegehus

Til sidst vil jeg lige fortælle om jeres kollegaer ude hos de praktiserende læger. Der er ikke længere så mange patienter der opsøger deres praktiserende læge, og nu begynder praksispersonalet at blive sendt hjem. Der er mulighed for, at lægerne kan sende dem hjem på fuld løn, lige som på det regionale område, mod at de selv lægger en uges frihed ”i posen”.
Desværre vælger nogle læger dog at sende dem på fordeling. Det vil siger, at de kommer på arbejdsløshedsunderstøttelse hver anden uge, hvilket betyder et væsentligt indtægtstab for dem. Det er en helt uvant situation for vores medlemmer, fordeling er normalt noget der bliver brugt ude i på industriens arbejdspladser i perioder med manglende ordrer og produktionsnedgang. Så igen en helt speciel situation.

Jeg håber I trods alt vil få en eller anden form for god påske, selv om den ikke bliver som den plejer. I det mindste skinner solen da.

2020-paaskestreamer

De bedste hilsener 

Regionsformand Hanne Nielsen Bonde​

Særligt benyttede sider på dbio.dk