God jul og godt nytår

Kære ALLE medlemmer i dbio-midtjylland Nu er det lige om lidt jule- og nytårs tid og dermed tid for en hilsen til ALLE Jer, hvor jeg vil komme rundt om nogle af årets begivenheder og se frem mod 2016:

dbio-Midtjylland

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Af Mette Thomsen, regionsformand​​

Spare 15-19: 2015 vil blive husket som et ”spareår”, et år hvor det meste på det regionale område handlede om spareplaner, fusioner, opsigelser, omplaceringer, udflytninger til nye matrikler eller aktuelt udsatte udflytninger.

Et år i spareplanens skygge, hvor det har været svært at se et klart gennemgående lys for alle beslutningerne på laboratorieområdet. Det vil bestyrelsen i dbio-midtjylland følge med i og op på i 2016 og gerne påvirke udviklingen for faget og faggruppen til gavn for de optimale patientforløb og det gode arbejdsliv for bioanalytikere.

OK 15: Medlemmerne sagde JA, resultatet var ikke overvældende, men det var ”OK” og jeg kunne som medlem af HB anbefale et JA. Informationsmødet for tillidsrepræsentanter og ledere var velbesøgt og givende i forhold til orientering om OK15 og optakt til næste gang.

Lokale forhandlinger om råderum og nye strukturer: Det har været sejt i 2015 og mærket af regionens tilbageholdenhed, hvilket betyder, at det jeg forventede ville være løst i 1. Kvartal er kommet ind i 4. Kvartal og fortsætter i 2016 på flere matrikler. Det er lykkedes at lukke forhandlinger med tilfredsstillende resultat på andre matrikler, hvilket giver fortsat energi til at kæmpe for en løn udvikling for både basis- og ledergruppe.

PLA – overenskomst – bioanalytikere ansat i lægepraksis fik ny overenskomst for første gang i flere forhandlingsrunder uden at besøge forligsinstitutionen, der er sendt særskilt info til ansatte i praksis – overvejer du at søge stilling, kontakt dbio for informationer.

Stats området – her har der været ”stille”, men også Universitetet lever i en spare skygge.

TR- valg: I forbindelse med besparelser blev det besluttet at udsætte valget fra sep. 2015 til jan. 2016. Det betyder, at der lige om lidt er deadline for opstilling og valg. (måske er deadline for opstilling allerede overskredet på din arbejdsplads) – Følg med og husk at stemme! Jeg glæder mig til et fortsat godt samarbejde med genvalgte tillidsrepræsentanter og er klar til at byde nyvalgte velkommen.

FTR – tak for indsatsen: samtidigt med velkommen til nye, betyder årsskiftet farvel til tre fællestillidsrepræsentanter: Annette Toft, Pia Schjerbeck og Bitten Kristensen, ligesom Trine Kolding siger farvel til opgaven som matrikel tillidsrepræsentant.

ftr

Tusind tak til Jer, I har ydet en stor indsats for medlemmerne og I vil blive savnet som FTR, heldigvis fortsætter alle, undtagen Annette med dbio-arbejde. Nyd livet udenfor dbio Annette og sig till, hvis du har brug for ”frivilligt” arbejde.

Mødestruktur: 2016 bliver forsøgs år for en ny model for TR-AMIR-leder møder. Alle møder bliver fælles i Virklund: 2 x TR-AMIR og 2x TR-AMIR-ledere – nærmere info og datoer følger primo 2016.

Møder for ledere, undervisere, praksisbioanalytikere, statsansatte, andre medlems grupper eller den samlede medlemsgruppe vil bestyrelsen gerne have gode ideer til.

Fremtidsdagen i oktober 2015 har givet regionsbestyrelsen inspiration til at følge op og afholde en dag i foråret om ”Personlig medicin” og aktivitetsudvalget har planlagt flere spændende faglige møder i 2016, det handler bl.a. om Ebola i februar (info følger)

Generalforsamling: dbios kongres har besluttet at flytte regionsgeneralforsamlingerne til september måned – altså ses vi til faglige foredrag i foråret og general i september!

Mine nytårs fortsætter handler (ud over løbeture) om flere besøg ude på laboratorierne, at lykkes med de lokale forhandlinger, at se udviklings mulighederne for faget, sikre arbejdsmiljø, følge uddannelsesrevisionen, blive klogere på sundhedsøkonomi og fortsætte synlighedsarbejdet.

I ønskes ALLE en herlig jul og et godt nytår med gode vagter og vi ses i 2016 på laboratorierne.

NB: der er åbent på telefon og mail på hverdagene mellem jul og nytår.

Mange hilsner fra Mette

Mette Thomsen, regionsformand

Danske Bioanalytikere​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Særligt benyttede sider på dbio.dk