Afsløring af donor-skulptur på RH Viborg

Bloddonorkorpset i Viborg har i anledning af sit 75 års jubilæum skænket HE Midt en skulptur, som skal pryde foran hovedindgangen til RH Viborg.

Nyhed
Skrevet af
Tina Damgaard Eriksen - Regionsbestyrelsen Midtjylland
Jubilæums bloddoner skulptur

Skulpturen, som er lavet til ære for bloddonorernes enestående indsats gennem mere end 75 år i Viborg, blev afsløret ved et arrangement sent onsdag eftermiddag. Her var bloddonorer og medarbejdere inviteret på kage, Asti og taler i forbindelse med afsløringen af kunstværket.

 

Bloddonorkorpset i Viborg blev etableret i 1946. I 1948 bestod korpset af 119 donorer, mens korpset i dag er vokset til mere end 3.500 bloddonorer, som er tilknyttet RH Viborg. Der foretages 4.000 tapninger hvert år på hospitalet i Viborg.

 

Bloddonorkorpset i Viborg havde 75 års jubilæum sidste år, men på grund af COVID-19 har det først nu været muligt for korpset at skænke skulpturen til hospitalet.

 

Den bloddråbe-formede skulptur er lavet af kunstneren Johan Kallmayer.

Læs også

Den korte

Danske Bioanalytikere er en fagforening, der repræsenterer 6.500 bioanalytikere og laboranter i sundhedsvæsenet. Vi arbejder for at synliggøre, styrke og sikre bioanalytikerprofessionen gennem rådgivning, lønudvikling og faglige...

Særligt benyttede sider på dbio.dk