Eventyr- og læselysten? Bliv europæisk kandidat i bioanalyse

Nu er det muligt at tage en europæisk kandidatuddannelse i bioanalyse, alt imens du oplever fire forskellige landes kulturer og møder kolleger fra hele Europa.

Nyhed
Udklip_europa

Den nye kandidatuddannelse hedder ”Joint Master Degree in Biomedical Laboratory Sciences”. Det er en ny, monofaglig uddannelse kun for europæiske bioanalytikere. Uddannelsen er blevet til i samarbejde mellem EPBS, den europæiske sammenslutning for bioanalytikere – og fire universiteter i Irland, Østrig, Sverige og Portugal.

Uddannelsens første år er for de eventyrlystne. De studerende kommer til at rejse fra land til land for at bo og læse tre måneder hvert sted. På andet studieår vælges specialisering, og de studerende kan slå sig ned i et selvvalgt land for at skrive speciale det sidste halve år.

Det bliver muligt at specialisere sig inden for mange af fagets klassiske discipliner som fx klinisk biokemi, klinisk immunologi, klinisk mikrobiologi, hæmatologi eller molekylær patologi.

Krav og indhold

Optagelseskravet til kandidatuddannelsen er en professionsbachelor, men alle autoriserede bioanalytikere fra hvert af de 26 EU-lande kan søge om optagelse. Gode engelskkundskaber er også et krav, da al undervisning foregår på engelsk.

Fagene på første år af uddannelsen er:

  • Diagnostiske metoder, teknikker og anvendelser
  • Evidensbaseret laboratoriemedicin
  • Avanceret biomedicinsk laboratorievidenskab
  • Molekylær- og cellebiologi
  • Forskningsmetoder, biostatistik og videnskabelig kommunikation
  • Pato-biologi

Hvis du vil vide mere

Efter uddannelsen vil kandidaterne være kvalificerede til at forske og fungere som diagnostiske samarbejdspartnere, skriver EPBS på hjemmesiden www.jmd-marble.com. Her kan du også læse mere om uddannelsen.

Anerkendes uddannelsen i Danmark?

Danske Bioanalytikere har spurgt Forsknings- og Uddannelsesministeriet om, hvorvidt den nye europæiske kandidatuddannelse vil blive anerkendt i Danmark.

Styrelsen for Videregående Uddannelser har svaret, at de ”ikke har resurser til at foretage forhåndsvurderinger af uddannelser, men vurderer afsluttede udenlandske uddannelser”.

De tilføjer i deres mailsvar, at de ”generelt kan sige, at det er et krav til udenlandske uddannelser, at de er offentligt anerkendte i et andet uddannelsesland, og at beviset udstedes af en offentligt anerkendt uddannelsesinstitution.”

19/11-15: Tilføjet afsnit om anerkendelse af uddannelsen.

Særligt benyttede sider på dbio.dk