dbio-midtjylland spørger regionsrådet

Ved hvert regionsrådsmøde i Viborg har borgere mulighed for at stille spørgsmål til regionen og politikerne. Det benytter dbio-midtjylland sig nu af.

dbio-Midtjylland

​Vi har sendt nedenstående spørgsmål til regionsrådet. Det bliver besvaret på regionsrådsmødet, der finder sted onsdag den 25. marts kl. 13.00.

Mødet foregår i Regionshuset, Skottenborg 26, centralt i Viborg. Alle er velkomne.

Regionsrådsformand Mette Thomsen overværer så mange regionsrådsmøder, som det er muligt for hende. Hun er der også denne onsdag og du kan høre, svaret på dbio-midtjyllands spørgsmål i videoen fra mødet. Spørgsmål besvares før dagsordenen, så du skal blot trykke på play. Se videoen her​

Vores spørgsmål til Region Midtjylland:

Mange bioanalytikere på hospitalerne fortæller om, at de oplever et stadigt stigende antal prøver. Meldingerne om det kommer fra alle laboratoriespecialer: Biokemisk, mikrobiologisk, patologisk, nuklearmedicin, immunologi og genetik.

Er det Region Midtjyllands opfattelse, at alle prøver er fagligt relevante, eller tages der også prøver, som er unødvendige, eller som bestilles for eksempel fordi alle vil dække sig af og ikke kunne klandres bagefter?

Mulighederne for prøvetagning er i voldsom udvikling, og det gælder også stadig dyrere analyser. Overvejer Region Midtjylland initiativer i den forbindelse?

Vil det være muligt i højere grad, at inddrage bioanalytikere som diagnostiske samarbejdsparterne, der ikke bare tager og analyserer prøverne, men som også forinden bistår det kliniske personale i vurderingen af, hvilke analyser der rent faktisk er behov for i den givne situation?

Med venlig hilsen

Mette Thomsen, regionsformand

Danske Bioanalytikere

Særligt benyttede sider på dbio.dk