Coronavirus og dens påvirkning i dbio-Syddanmark

Coronapandemien har påvirket laboratorierne i Region Syddanmark. I den kommende tid vil du få en status på situationen på de fire sygehusenheder siden nedlukningen af Danmark blev iværksat. Først en status fra regionsformand Hanne Nielsen Bonde.

dbio-Syddanmark

Af Dinah Sloth Andersen, webredaktør

Hanne-90X128

Regionsformand Hanne Nielsen Bonde har sendt følgende:

Her fra min stol har hverdagen set meget anderledes siden 13 marts.

Al kontakt med TR, FTR og andre foregår pr telefon eller via TEAM’s møder.
Det er selvfølgelig smart, at det kan lade sig gøre at holde regionsformandsmøder og hovedbestyrelsesmøder og lignende alligevel, men det er ikke det samme som at sidde overfor hinanden og se hinanden i øjnene. Det giver nogle møder, hvor der ikke er meget dialog, men mest orientering. Derudover kigger de fleste ned i deres computer, mens de snakker og der er ikke meget øjenkontakt.   

Der vil sikkert også være nogen derude der tænker: ”Åh nej hvor hun snakker længe”, hvis de ringer til mig. Det kommer man let til, når kontakterne er så meget mindre end normalt - så griber man chancen når nogen ”går i fælden”. Det vil jeg gerne undskylde for her.

Hjemmearbejdsplads er i det hele taget ikke optimalt for en person som mig, der gerne vil ud til folk, og normalt kører mange kilometer rundt i regionen hver måned. Jeg savner morgentimen på Esbjergmotorvejen i dette forår.

I øvrigt er her ingen kantine og ingen kage til kaffen, så arbejdsmiljøet er ikke i top.

Til gengæld er mit hus mere rent end det har været længe, da min nabo på Lumbyvej , et rengøringsfirma, har foræret mig noget ”sterilet” rengøringsmiddel. Så hvis jeg skal tilbage på det gennemsnitlige antal gange jeg normalt tørrer håndtag af på indvendige døre, så rammer vi 2036, før jeg skal i gang igen med det.

Arbejdsdagene er meget forskellige - nogle er lang andre korte, og der er heller ikke rigtig forskel på at være på arbejde og have fri, da jeg har telefonen åben hele tiden, hvis der opstår spørgsmål.

Dog ikke i weekenden! Der er min mand hjemme, og ham skal der jo også være tid til at koste rundt med.

Så summa summarum. Jeg savner at mødes med jer derude og håber det ikke varer så længe nu.

2020-corona

Særligt benyttede sider på dbio.dk