Bededagsferie i Forligsinstitutionen?

Forhandlingerne fortsætter for både stat, kommuner og regioner torsdag. Noget af ”pakken” ser ud til at være på plads, men nu skal vi det sidste stykke, siger formand Bert Asbild.

Nyhed
HB besøger forligsen

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

dbio's Hovedbestyrelse har været hasteindkaldt for at blive opdateret på begivenhedernes gang i Forligsinstitutionen og de besøgte formand Bert Asbild og gav god karma. Pegefingeren betyder "en løsning for alle". Foto: Helene Højgaard.

Varme hveder eller møder i Forligsinstitutionen? Formand Bert Asbild sad til møder til sent onsdag og forhandlerne for staten, kommuner og regioner er indkaldt torsdag kl. 15.   

Efter et par organisationer sent tirsdag nat indgik et delforlig i regionerne for omkring 40.000 ansatte, har innovationsminister Sophie Løhde meldt ud, at den økonomiske ramme er låst fast på 8,1 %. De 8,1 % vil ikke kun være lønstigninger, men en række elementer. Men de løsninger, der findes, skal altså findes indenfor de 8,1 %. 

”Arbejdsgiverne startede under 7 %, og nu er vi over 8 %, kun fordi fagbevægelsen har stået sammen. Nu skal vi lige det sidste stykke. Jeg ved godt, at mange danskere tænker, at vi er helt vanvittige, at vi sidder der så mange timer. Det er principielle spørgsmål, som rammer mange offentligt ansatte, og hvor vi frygter, at vi kan blive de næste. Formuleringerne er helt afgørende, og vi arbejder hele tiden på mulige løsninger. Nu kæmper vi det sidste stykke for at komme i mål”, siger formand Bert Asbild. 

Forligsmanden kan ikke udskyde konflikten igen, så sidste frist for at undgå storkonflikt er den 1. maj.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk