8 - timers grænsen for ansættelse på timeløn er afskaffet

8 - timers grænsen for timelønsansættelse i overenskomsten mellem Danske Bioanalytikere og Danske Regioner er afskaffet.

Nyhed

Den nye aftale betyder, at er du ansat til mere end 1 måneds beskæftigelse, men til mindre end 8 timer om ugen, så vil du fremover blive behandlet på lige fod med ansatte, der har en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 8 timer eller derover. 

Hvis du er ansat i mere end 1 måned, vil du fremover skulle ansattes på månedsløn – uanset timetal. Du vil derfor kun kunne ansættes på timeløn, hvis du er ansat til højst 1 måneds beskæftigelse. 

Ved at overgå fra timeløn til månedsløn vil du generelt få bedre vilkår i forhold til fx opsigelsesvarsel, løn under sygdom og barsel. Du vil derfor fremover ikke blive behandlet mindre gunstigt udelukkende fordi du er på deltid. 

På dbio’s område vil ændringen især få betydning for en del bioanalytikerstuderende, der arbejder mindre end 8 timer om ugen og er ansat over en længere periode.

Ændringerne gælder både for allerede ansatte og for fremtidige ansatte og træder i kraft pr. 1. september 2014 på det regionale område. 

Ændringen er implementeret i Sundhedskartellets basisoverenskomst med Danske Regioner, herudover er der sket ændringer i rammeaftale om deltidsarbejde, aftale om beskæftigelsesanciennitet, aftale om gruppelivsforsikring for tjenestemænd og visse andre ansatte og aftale om pensionsordning for visse ansatte (opsamlingsordning)

Hvis du får supplerende dagpenge

Når du overgår til månedsløn får du også et længere opsigelsesvarsel over for din arbejdsgiver. Du skal derfor være opmærksom på, at du kan miste retten til supplerende dagpenge fra a-kassen, hvis du overgår fra timeløn til at være månedslønnet, med mindre din arbejdsgiver skriver under på en ”frigørelsesattest”.

En frigørelsesattest betyder, at din arbejdsgiver vil se bort fra dit opsigelsesvarsel på én måned, hvis du får en ansættelse hos en anden arbejdsgiver på flere timer end din nuværende arbejdsgiver kan tilbyde dig.

Har du spørgsmål omkring supplerende dagpenge er du meget velkommen til at kontakte DSA. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk