Det er arbejdsgiverens formelle ansvar at forebygge og håndtere krænkende handlinger

I lyset af den aktuelle debat om seksuel chikane på danske arbejdspladser udsender Hovedudvalget i Region Syddanmark en ny retningslinje, som præciserer arbejdsgiverens ansvar. Temaet vil også blive drøftet på Hovedudvalgets møde 12. november.

dbio-Syddanmark

Af Dinah Sloth Andersen, webredaktør

Formand for Hovedudvalget Jane Kraglund og næstformand Lone Rasmussen fortæller:

  • Opmærksomheden på krænkende handlinger af seksuel karakter på arbejdspladsen er større end nogensinde. I Region Syddanmark har vi fokus på trivslen og samarbejdet og på at være en god og attraktiv arbejdsplads. Seksuel chikane er ikke en del af en god arbejdsplads, og vi tager derfor kraftigt afstand fra dette. Derfor har vi i Hovedudvalget udarbejdet en fællesregional retningslinje for forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger, herunder seksuel chikane.
  • I retningslinjen bliver det præciseret, at arbejdsgiveren har det formelle ansvar for at forebygge og håndtere krænkende handlinger. Det er samtidig vigtigt for os, at det er en fælles opgave for ledere og medarbejdere at fremme en kultur, der ansporer til en åben dialog, som bygger på tillid og respekt. Hvis der er konstateret krænkende handlinger skal ledelsen og arbejdsmiljøorganisationen drøfte, hvordan krænkelserne håndteres, og hvordan vi forebygger gentagelser.

I lyset af den aktuelle debat om seksuel chikane på danske arbejdspladser vil vi på det kommende Hovedudvalgsmøde 12. november 2020 drøfte forebyggelse og håndtering af seksuel chikane.

Du kan finde mere på det regionale intranet - som kræver log-on eller at du bruger en arbejds-PC -med personlig log-on

Særligt benyttede sider på dbio.dk