dbio om OK21-forhandlinger i staten: Forhandlinger i slutspurt

Statens OK21 forlig kan komme allerede i næste uge. ”Hvis du er ansat i staten skal du holde øje med din indbakke og dbio.dk i den kommende tid," siger formand for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs.

Nyhed
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, konsulent og Toke Hørsted Jensen, konsulent
149379_OK-21_facebook_cover

​​​​​​Forhandlingerne om en ny overenskomst for omkring 200.000 ansatte i staten går nu ind i en afgørende fase. Forhandlingerne er intensiveret, og hvis tidsplanen holder, kan der komme et forlig på plads efter torsdag i næste uge:

”Hvis du er ansat i staten skal du holde øje med din indbakke og dbio.dk i den kommende tid, for håbet er, at der lander et forlig for staten i næste uge. Når aftalen er i hus, ved vi, om der bliver afsat særlige midler, så dbio kan forhandle om forbedringer i dbio’s overenskomster for statsansatte,” siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere og fortsætter:

”Statens forlig sætter rammen for økonomien og dermed, hvor meget lønnen kan stige de næste år, og det får også betydning for de forhandlinger, vi har med regionerne.”

Slutspurten kan trække ud

Den afsluttende forhandling er planlagt, men alt er fortsat i spil, så forhandlingerne kan trække ud. 

Blandt fagforeningernes centrale krav er, at lønnen stiger, så købekraften som minimum bevares. Men også at der afsættes midler til organisationsforhandlinger, så fx dbios krav kan forhandles. 

Blandt kravene er også ønsket om en fritvalgsordning. Arbejdsgiverne i staten har bl.a. stillet krav om rammer for samarbejdsorganisationen. 

Dbio forhandler for medlemmer ansat i staten som en del af Centralorganisationen af 2010 - CO10.​

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk