dbio om OK21-forhandlinger i regionerne: ”OK21 skal signalere, at alle medarbejdere er værdsatte”

Sundhedskartellet mødtes med regionerne for at tale om bl.a. arbejdstid, lokalløn og ledere. ”Jeg håber, vi sammen med regionerne kan finde en fælles landingsbane, hvor både løn og vilkår signalerer, at alle faggrupper er værdsatte,” siger Martina Jürs.

Nyhed
Skrevet af
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Tina Groth-Andersen, konsulent og Niels C. Jensen, journalist
mju_SHK_web

Fredagens OK2​1 forhandlinger foregik igen virtuelt fra hjemmekontoret. Denne gang var emnerne arbejdstid, lokalløn og ledere. Foto: dbio.

”Forhandlingerne er stadig meget åbne, men jeg håber, at vi sammen med regionerne kan finde en fælles landingsbane, hvor både løn og vilkår signalerer, at alle faggrupper er værdsatte og uundværlige i at løfte sundhedsvæsnets mange opgaver,” siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

Forhandlingerne i regionerne afventer fortsat, at statens forlig falder på plads, om bl.a. hvor længe overenskomsterne skal gælde, og hvor meget lønnen skal stige. 

Tre temaer på bordet

Fredag drøftede Sundhedskartellet med regionerne kravene om arbejdstid, lokalløn og ledere. Det lykkes, at få regionerne lidt længere frem på banen, fortæller Martina Jürs, men hun har også et ønske om, at regionerne rykker sig:

”Det er positivt, at vi er enige om at skabe gode arbejdspladser, hvor medarbejderne har lyst til at blive. Men vi ser lidt forskelligt på hvordan,” siger hun.

Når statens forlig er på plads, går forhandlingerne i regionerne ind i en slutspurt ugerne efter. Planen er, at en ny overenskomst for medarbejderne på sygehusene er på plads i slutningen af februar. 

Del af fællesskabet

Danske Bioanalytikere forhandler i regionerne som en del af både Forhandlingsfællesskabet, som repræsenterer 51 organisationer med mere end 1/2 million medlemmer i kommuner og regioner, og Sundhedskartellet, som dækker 8 organisationer med omkring 90.000 medlemmer i kommuner og regioner. 

Formand for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, er en del af forhandlingsdelegationerne og sidder med ved forhandlingerne. 

Dbio forhandler for medlemmer ansat i staten som en del af Centralorganisationen af 2010 - CO10.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk