Tillidsrepræsentant: Vi håber på et fornuftigt resultat

MENS VI VENTER. Vi har spurgt en række tillidsrepræsentanter om, hvordan stemningen er hos dem, og hvad de gør, mens de venter på nyt fra Forligsinstitutionen. I dag svarer Jesper Rønn, fællestillidsrepræsentant på Sygehus Sønderjylland på fem spørgsmål.

Nyhed

Jesper Rønn, fællestillidsrepræsentant for Mikrobiologisk, Patologisk og Blodprøver, Biokemisk og Immunologisk Afdeling på Sygehus Sønderjylland.
Jesper Rønn er også næstformand i dbio Syddanmark og sidder i dbio´s hovedbestyrelse.

Hvordan var reaktionen hos jer, da Forligsmanden valgte at udskyde konflikten

"Der var håb. Hos os er der en forhåbning om, at man når et forlig. De er ingen tvivl om, at vi helst vil undgå en konflikt, men der er heller ingen tvivl om, at nok er nok." 

Hvad mener du, når du siger ”nok er nok”

"Vi ser de udmeldinger, der kommer fra arbejdsgiverne i forhold til vores arbejdstider og vagtplaner. At de med meget kort varsel vil kunne ændre i vores arbejdstider og arbejdssted. Det er helt uacceptabelt. Vi byder ind med fleksibilitet, men vi skal naturligvis have betaling for kørsel og arbejdstid for den tid, vi bruger på det. I forhold til lønnen, så handler det om, at vi vil selvfølgelig skal kunne købe det samme i morgen, som vi kan i dag. Vi håber på et forlig – og hvis ikke, så tager vi konflikten."

Hvordan er det at være tillidsrepræsentant lige nu? 

"Der kræver mange mandetimer. Jeg er jo ofte i kontakt med mine tillidsrepræsentant-kolleger. Vi taler om nødberedskaber, og vi laver aftaler for, hvordan vi kontakter hinanden under en konflikt, og hvordan vi formidler situationen."

Hvordan er stemningen på din arbejdsplads? 

"Jeg tror, man har en berettiget forventning om, at forhandlingsparterne ​når hinanden med et fornuftigt resultat. Det betyder rigtig meget, at vi står sammen alle sammen - denne gang er det ikke kun os fra Sundhedskartellet, som det var i 2008. Nu står vi også sammen med f.eks. dem, der gør rent, lærerne og dem, der passer vores børn og vores gamle." 

Jesper

Hvad har I planlagt af aktiviteter? 

"Vi har holdt den første demonstration den 4. april i Sønderborg i forbindelse med et møde i byrådet. Her var der mange politikere, som kom ud og skrev under på, at de støtter os på enløsningforalle.dk. Det var fedt at mærke den opbakning fra politikerne. Bagefter gik vi ind i byrådssalen og talte med dem, der ikke havde skrevet under. Vi planlægger en demonstration igen den 28. april i Sønderborg."​

Jesper Rønn, FTR på Sygehus Sønderjylland. Foto: Jens Juul.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk