Staten også på plads

Storkonflikt er afværget med aftaler for både kommuner, regioner og staten. Nu er vi alle i mål, og vi fik løsninger på alle tre knaster i både staten, kommuner og regioner, siger formand Bert Asbild.

Nyhed
Forligsinstitutionen 28 april 2018 staten er på plads
Formand Bert asbild ventede sammen med mange fremmødte på de statsligeforhandlere, som i dag indgik aftale for 180.000 statsansatte. Storkonflikten er afværget til medlemmerne har stemt. Foto: Joy Strunck.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

8,1 % er rammen, som for kommuner og regioner. Privatlønsværnet er afskaffet. Spisepausen er sikret, og underviserne har fået en løsning som lærerne i kommunerne. Centralorganisationernes Fælles Udvalg, CFU, som dbio er en del af, har i dag indgået en aftale for alle 180.000 ansatte i staten. 

Statens arbejdsgivere startede under 7%, men sammenholdet i fagbevægelsen har sikret, at lønnen stiger som de privatansattes – og resten af samfundet de næste tre år. Alle tre knaster er løst, og for første gang i 10 år er der afsat puljer, som organisationerne kan forhandle de næste dage. Puljerne er på mellem 0,2-0,3 % for de forskellige grupper.  

Danske Bioanalytikere har medlemmer i staten blandt andet på professionshøjskolerne og på universiteterne, som nu også har en ny overenskomst for de næste tre år.  

En stor-konflikt for 800.000 offentligt ansatte er afblæst indtil medlemmerne har stemt. Når organisationerne har forhandlet puljerne på plads, skal aftalerne ud til urafstemning hos medlemmerne: 

”Så fik vi også statens folk i mål. Jeg er lettet og glad. Hele den danske fagbevægelse gik ind med tre hovedkrav, og vi kom ud med en løsning på dem tre alle både i staten, kommuner og regioner. Fagbevægelsen har de sidste måneder vist et helt enestående sammenhold. Ikke kun ved forhandlingsbordet, men også ude hos medlemmerne. Hold fast i det sammenhold – sammen er vi stærke”, siger formand Bert Asbild. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk