04-06-2018

Over 95 % har stemt ja til OK18

Medlemmerne har godkendt ny overenskomst i regioner og staten. Tak for jeres ukuelige engagement på arbejdspladser og på gader og stræder hele vejen igennem. Husk - sammen er vi stærke, siger formand Bert Asbild.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

 

Med rekordhøj stemmeprocent har dbio stemt ja til OK18-resultatet. I staten har 95,1 % stemt ja, 3,3 % nej og 1,6 % blank. I regionerne har 96,6 % stemt ja, 1,4 % stemt nej og 2,1 % blank. Samlet set har 95,7 % stemt ja, 1,5 % har stemt nej og 2,8 % har stemt blankt.


Medlemmernes deltagelse i urafstemning har slået alle rekorder. I staten stemte 77,4 %, i regionerne 75,7 % og blandt de studerende 26,4 %. En samlet stemmeprocent på 69,9 %.


Hovedbestyrelsen i Danske Bioanalytikere anbefalede et ja til ny overenskomst, hvor lønnen følger de private – og i øvrigt resten af samfundet, hvor spisepausen er sikret, og hvor regionernes ønske om at kunne flytte rundt på medarbejderne på tværs af døgnet, året og matrikler med kort varsel blev afværget.


”Vi kæmpede, og vi var helt ude på kanten, hvor vi varslede konflikt. Vi var klar, hvis det ikke lykkedes at lande en aftale. Men vi fik et godt resultat. Jeg er glad for, at næsten 4.000 af dbio’s medlemmer har stemt, men også, at de er tilfredse med resultatet. Tak for jeres ukuelige engagement på arbejdspladser, og på gader og stræder hele vejen igennem. Husk - sammen er vi stærke”, siger formand Bert Asbild. 


Danske Bioanalytikere stemmer sammen med Sundhedskartellet (specielle forlig), som fik en samlet stemmeprocent på 56,5 %. Heraf stemte 93,1 % ja, 4,2 % stemte nej og 2,7 % stemte blankt. I kan læse mere i nyheden om urafstemningen for Sundhedskartellet.  

LinkedIn Email Twitter