16-04-2018

Knald eller fald i Forligsinstitutionen

Trods flere møder hen over weekenden er der stadig hverken en aftale eller et sammenbrud. Måske indkaldes alle forhandlerne tirsdag, hvor Forligsmanden har frist for at udskyde konflikten en gang til.

 

Forligsen 16 april bert kaffe.jpg

Formand Bert Asbild tanker op med kaffen i et kort vindue mellem søndagens forhandlinger i 21 timer, og mødet i dag med regionerne. Foto: Lotte Christensen.

 

  

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

 

Forlig eller forlis? Forhandlerne for kommunerne har forhandlet hele natten i Forligsinstitutionen og er først til morgen gået fra hinanden. Statens forhandlere mødtes lørdag og mødes også i dag kl. 17. Formand Bert Asbild er indkaldt sammen med den regionale forhandlingsdelegation i dag.

 

Møderne er stadig ikke mundet ud i en aftale, men heller ikke et sammenbrud. Forligsmanden har allerede en gang udskudt strejken til den 22. april og lockout til den 28. april. Forligsmanden skal senest tirsdag beslutte, om konflikten skal udskydes i 14 dage mere. Men det vil hun kun gøre, hvis parterne nærmer sig hinanden, og der er udsigt til en løsning.

 

Alle forhandlerne på vores side af bordet møder op hver gang, og Bert Asbild har haft en lang weekend i Forligsinstitutionen uden ret meget søvn inden dagens forhandling:

 

”Vi nærmer os knald eller fald. Jeg håber stadig på en løsning for alle – og for Danmark. Jeg håber, at arbejdsgiverne også strækker sig det sidste stykke, så vi kan nå i mål”, siger Bert Asbild.

LinkedIn Email Twitter