Bioanalytiker og konkurrencegriller: "Jeg er meget systematisk og laver ofte protokoller"

Tobias Hermansen, Sygehus Lillebælt, har en særlig fritidsinteresse. Han griller rigtig meget, og har vundet i både DM og EM. I 2017 er målet VM med BBQ Team Smoke It All.

Nyhed
anretning-af-streetfood-DM-i-grill-2016
Tobias Hermansen er bioanalytiker og bruger sin fritid på konkurrencegrillning. Foto: Privat

Af Niels C. Jensen, journalist

​Hvorfor konkurrencegrillning?

”Som uddannet bioanalytiker har jeg en anden tilgang til grillning og udvikling af opskrifter end mine holdkammerater med andre baggrunde. Jeg er meget systematisk og laver ofte protokoller, inden jeg skal lave et ’cook’.

tobias

På den måde ved jeg altid, hvilke parametre jeg ændrer på og kan spore tilbage, hvad der medfører en ændring i smag og mørhed. En del kokke og slagtere føler sig mere frem, hvilket også giver gode resultater, men jeg vil gerne ende med samme (perfekte) resultat hver eneste gang,” siger Tobias Hermansen, funktionsbioanalytiker i Blodbanken, Klinisk Immunologi og Biokemi, Sygehus Lillebælt, Vejle.

Et uddrag af medaljer og priser

  • 1.-plads i kategorien brød ved DM i 2013
  • 1.-plads i kronvildt i 2014
  • 1.-plads i fisk i 2015
  • Samlet 3.-plads til EM i grill i 2016
  • Deltager i 2017 på BBQ Team Smoke It All, hvor det store mål er VM i Irland.

​Har du eller din kollega også en særlig, speciel eller anderledes fritidsinteresse? Så vil vi rigtig gerne høre om det, skriv eller ring til journalist Niels C. Jensen på ncj@dbio.dk, tlf. 4422 3252.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk