Fællestillidsrepræsentant om ny udsættelse: Dybt frustrerende

Forligsmanden har atter udskudt konflikten i 14 dage. Det bliver mødt med skuffelse og frustration blandt dbio-medlemmer.

Nyhed

Af Karen Kjærgaard, journalist​​​​​

- Det er dybt frustrerende, og vi er meget skuffede over, at der ikke er kommet en afklaring. Vi havde indstillet os på et enten-eller i går, men forligsmanden må jo vurdere, at der er grundlag for videre drøftelser, og det må vi håbe på, siger Jesper Rønn, FTR på Sygehus Sønderjylland, Sønderborg, og næstformand i dbio-Syddanmark.

For hans kolleger er den nye udsættelse et pres på grund af uafklarethed, som fylder meget. Det betyder også, at der nu opstår nye praktiske spørgsmål, fx omkring økonomi og ferie.

- Der er heldigvis ro på, og jeg gør meget ud af at kommunikere til medlemmerne. Allerede tidligt i morges skrev jeg en fællesmail ud, men folk følger også selv meget med i medierne, fortæller Jesper Rønn.

Nødberedskabet er for længst på plads, så her sker ingen ændringer, og medlemmernes indstilling til OK18 er den samme:

- De siger, nok er nok i forhold til forringede arbejdsvilkår, hvor de regionale arbejdsgivere vil kræve øget mobilitet og fleksibilitet med hensyn til arbejdssted og arbejdstid, slår Jesper Rønn fast.

Derfor fortsætter "En løsning for alle"-aktionerne også i Sønderborg, hvor der bl.a. er demonstrationer lørdag 21. og 28. april, skulder-ved-skulder-happenings ved indfaldsvejene om morgenen og ”Vi er her stadig”-demonstration i morgen torsdag 19. april kl. 15.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk