Ditte går til faldskærm i sin fritid

Ditte Pedersen, bioanalytiker i autoimmunlaboratoriet i blodbanken på Odense Universitetshospital, bruger sin fritid på at springe med faldskærm. Senest har hun været med kvindelandsholdet til VM i Chicago.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

web_faldskaerm
Endnu en artikel i serien "Særlig fritid", denne gang om faldskærmsudspring. Foto: Privat

Disciplinen

Firemandsformationsspring går ud på at lave flest mulige formationer i frit fald inden for 35 sekunder. Hver formation giver et point. Der er ti holdspring i en konkurrence, og hvert spring bliver filmet i luften af en femte faldskærmsudspringer til senere bedømmelse på jorden.

Web_ditte

Hvorfor faldskærm?

"På grund af det vilde adrenalinsus i maven. Jeg har prøvet mange forskellige former for idræt, men ikke noget lige så fedt som faldskærmsudspring. Jeg vidste slet ikke, at man kunne gå til faldskærm, men så prøvede jeg et tandemspring og syntes, at det var en helt fantastisk oplevelse at svæve frit gennem luften."

"Så da jeg kom ned på jorden og fik at vide, at man kunne starte som elev, var jeg på. Derfra gik det hurtigt, og jeg har lige været med kvindelandsholdet til VM i Chicago i disciplinen firemandsformationsspring," siger Ditte Pedersen, der til daglig er bioanalytiker i autoimmunlaboratoriet i blodbanken på Odense Universitetshospital.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk