Ledelse

Hvilken type leder kan jeg blive? Du kan arbejde med ledelse på forskellige måder som bioanalytiker.

Centerchefbioanalytiker

En centerchefbioanalytiker er leder af en række afdelinger, typisk på et større hospital hvor man har samlet diagnostik i et center. Centerchefbioanalytikeren arbejder med strategisk ledelse og er leder for chefbioanalytikere og stabsafdelinger.

Chefbioanalytiker

En chefbioanalytiker er leder af en afdeling, typisk sammen med en cheflæge. Chefbioanalytikeren er nærmeste leder for overbioanalytikere og arbejder med strategisk ledelse som større ændringer i organisationen, faglig innovation, rekruttering af personale osv. Derudover har chefbioanalytikere økonomisk ansvar for driften af laboratorierne, og de kan også have ansvar for flere matrikler.

Overbioanalytiker (eller afdelingsbioanalytiker)

En overbioanalytiker (nogle steder afdelingsbioanalytiker) er leder af en afgrænset del af afdelingen og står for laboratoriets drift i form af faglig ledelse og personaleledelse. Overbioanalytikere kan også være ansvarlig for faglige udviklingsprojekter. 

Uddannelseschef 

Uddannelseschef er en strategisk uddannelsesstilling på regions- eller hospitalsniveau.

Kvalitetsleder eller -chef

Kvalitetsleder er man typisk i en større afdeling, mens en kvalitetschef er leder af en kvalitetsorganisation på hospitals- eller regionsniveau.

Leder i medicinalindustrien

Leder med bioanalytikerfaglig baggrund.

Leder på professionshøjskolen

F.eks. uddannelsesleder, institutleder eller rektor.

Projektleder

En projektleder kan ansættes til at udvikle, implementere og evaluere projekter. Det kan fx være ift. akkreditering, indførelse af nyt IT, eller hvordan det samlede patientforløb kan indtænkes ift. laboratoriets virksomhed.  

Læs også

Særligt benyttede sider på dbio.dk