Bachelorpris august 2019

De allerførste vindere af dbio's nystiftede bachelorpris er fundet, og de blev fejret med receptioner og prisoverrækkelse.

1. PRISEN​

Heidi Bliddal, Ida Strandborg og Lena Jakobsen

Aarhus_web

Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital og VIA University College

Titel: Screening for carbapenemase-producerende Enterobacterales

Vejledere: Bioanalytikerunderviser Tanja Maagard Petersen og lektor Henning Ilsø

DBIO'S BEGRUNDELSE:

Den faglige kvalitet er helt i top, og projektet har fokus på et højaktuelt emne, nemlig antibiotikaresistente patogener, som har store konsekvenser for både patienter, sundhedsvæsen og samfund.

Undersøgelsen viser med al tydelighed, hvor stor betydning bioanalytisk diagnostik har for borgere og patienter, og problemstillingen er yderligere perspektiveret af WHO-rapporter og isolationsomkostninger for både patienter og sundhedsvæsen.

I den sammenhæng er en hurtig og sikker metode til påvisning af CPE af helt afgørende betydning, og i indstillingen fremgår det bl.a., at; ”gruppen har tilrettelagt og udført dette stykke komplekse arbejde med eksemplarisk grundighed, hvilket har resulteret i ’skudsikre’ resultater”.

Mere konkret har gruppen undersøgt tre forskellige screeningsmetoder med det overordnede formål at forkorte ventetid og minimere gener for patienter, der isoleres pga. smittefare. Rapporten er yderst velargumenteret, velskrevet og grundigt dokumenteret – det har været en fornøjelse at læse den.


2. PRISEN​

Julie Lindegaard Vestphael og Mie Ringmann Andersen

Glostrup pris

Rigshospitalet Glostrup, Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin og PET, og Københavns Professionshøjskole,

Titel: Optimering af en 18F-FE-PE2I scanning samt undersøgelse af tidspunktet for den optimale specifikke bindingsratio for 18F-FE-PE2I

Vejledere: Bioanalytikerunderviser Annette Foldager og adjunkt Therese Heiberg

Rapport afventer artikel.

DBIO'S BEGRUNDELSE

Den faglige kvalitet er særdeles høj, og projektet tager afsæt i en klinisk beskrivelse af Parkinson sygdom og dens betydning for scanningskvalitet, herunder gener for patienten. Relevansen og perspektiverne ved problemstillingen fremgår klart, og gruppens undersøgelse påviser, hvor vigtig bioanalytikernes arbejde er på det nuklearmedicinske fagområde. Det er også et modigt eksperiment, for de studerende kunne ikke vide på forhånd, om de ville få interessante og brugbare resultater.

I indstillingen står der, at gruppens ”projekt vil være til stor gavn for de nuklearmedicinske afdelinger, der ønsker at undersøge patienter med bevægeforstyrrelser med 18-F-FE-PE2I.” Derudover fremgår det, at de studerende: ”har rykket både egne og andres faglige grænser og forståelse - og at de vil fortsætte med at rykke grænserne for bioanalytikerfaget, hvis de får muligheden for det.” Rapporten er meget velskrevet og veldokumenteret – det har været en fornøjelse at læse den.

INDSTILLEDE TIL BACHELORPISEN

Camilla Sørensen, Emma Kristine Svenning Sørensen, Natasha Friemann Hansen og Eldina Kolubara
Kl. Biokemisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital og VIA University College.

Projekt: Det er hårdt at tage blodprøver på børn

Louise Langhoff Lund og Pernille Rafn Hansen ​
Kl. Fysiologisk og Nuklearmedicinsk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Københavns Professionshøjskole

Projekt: FDG PET/CT-hjernescanninger: Påvirkning af FDG optaget i occipitallappen ved visuelle og auditoriske indtryk 

Særligt benyttede sider på dbio.dk