Masteruddannelser

Masteruddannelser er uddannelser på mindst 60 ECTS. De udbydes af universiteterne og kræver mindst 2 års erhvervserfaring. De er ikke umiddelbart adgangsgivende til PhD-niveau. Der kræves egenbetaling, og der kan ikke modtages SU.

Masteruddannelser spreder sig over adskillige interesseområder. At skabe et godt overblik over udbuddet af Masteruddannelser er vanskeligt, dels fordi udbuddet som sagt er meget bredt og ofte ændres, dels fordi universiteternes hjemmesider kan være vanskelige af finde rundt på. 

Via Uddannelsesguiden er der adgang til oversigter over de fleste Masteruddannelser. Herfra er der link videre til de enkelte universiteters hjemmesider, hvor der kan findes flere informationer.

Herunder er der fremhævet nogle af de mest populære Masteruddannelser

Ud over de fast Masteruddannelsesprogrammer, er det også muligt at sammensætte sin egen Masteruddannelser - en såkaldt fleksibel master. Denne mulighed omtales nederst i dette indlæg.

Hvis du er leder, kan du her se en oversigt over særligt relevante masteruddannelser for ledere.

Links er opdateret 20. marts 2023.

Master i Personlig Medicin

Bioanalytikerne er centrale i udvikling af personlig medicin i Danmark

I laboratorier har læger, ikke lægelige akademikere og bioanalytikere tætte snitflader og samarbejder dagligt omkring diagnostik og forskning. Det er i disse samarbejder den evidensbaserede diagnostik udvikles og det er her ideer til nye diagnostiske strategier ser dagens lys. Bioanalytikernes har centrale kompetencer i det daglige arbejde vedr. personlig medicin.

Uddannelsen henvender sig til alle med interesse for Personlig Medicin.

Et formål med Master i personlig medicin er at skabe en fælles kompetenceløft for de faggrupper, der arbejder med personlig medicin. Herunder skabe et fælles sprogbrug, en fælles forståelse for området og en forståelse for hvordan den enkelte faggruppe kan understøtte udviklingen af personlig medicin i Danmark. Da bioanalytikere er centrale i det daglige arbejde, ser vi gerne flere bioanalytikere på masteruddannelsen. og det at dele kompetencer inden for dette fagområde på en tværfaglig måde.

På uddannelsen vil du få træning inden for sundhedsdata, databehandling og fortolkning af komplekse data, kommunikation, samarbejde og klinisk beslutningsproces samt beslutningsstøtteværktøjer, evidensbaseret klinisk anvendelse af personlig medicin og dokumentationskrav samt organisatoriske, etiske, retslige, sociale og patientsikkerhedsmæssige aspekter og implikationer af personlig medicin.

Uddannelsen udbydes af Københavns Universitet og er et samarbejde mellem KU, SDU, DTU, AAU og AU.

Master of Public Health (MPH)

Uddannelsen henvender sig til veluddannede personer med mindst 2 års erhvervserfaring inden for sundheds- eller socialområdet, som ønsker at forbedre deres kvalifikationer i relation til folkesundhedsvidenskab og forebyggelse.

På MPH-uddannelsen vil du komme til at beskæftige dig med bl.a. epidemiologi, biostatistik, kvalitative metoder, sygdom og samfund, tværsektorielt samarbejde, forebyggelse og sundhedsfremme, organisation og ledelse i sundhedsvæsenet samt sundhedsøkonomi. Uddannelsen afsluttes med et masterprojekt i et valgfrit emne. 

Uddannelsen udbydes af Københavns Universitet.

IKT og Læring (MIL)​

Masteruddannelsen i ikt og læring beskæftiger sig med e-læring og har fokus på på design af samspillet mellem informationsteknologi, kommunikation og læreprocesser.

Uddannelsen er tværfaglig og problemorienteret. Gennem teori og praksis får du viden om, hvordan informations- og kommunikationsteknologi (ikt) kan anvendes til at kvalificere læreprocesser og udvikle nye.

Uddannelsen udbydes fra Aalborg Universitet og læses i Aalborg, Aarhus, København, Roskilde samt online.

Master i Professionel Vejledning

Master i professionel vejledning er en forskningsbaseret uddannelse rettet mod vejledere og personer med ansvar for evaluering, udvikling og ledelse af vejledningsopgaver. Vejledning er et akademisk felt og Master i professionel vejledning giver de studerende et videnskabeligt grundlag for at arbejde med vejledning. De får indsigt i de nyeste metoder og bliver klædt på til at varetage vejledningsopgaver i nutidens ofte komplekse uddannelses- og arbejdsliv med dybere forståelse og langt større faglig sikkerhed.

Master i professionel vejledning bygger videre på de studerende erfaringer inden for fx uddannelses-, erhvervs-, karriere- og professionsrettet vejledning.

Uddannelsen udbydes på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Emdrup.

Master i uddannelse og læring

Master i Uddannelse og Læring kvalificerer til at udvikle, analysere og evaluere uddannelse, kompetenceudvikling og organisationsforandring med læreprocesser som omdrejningspunkt.

Uddannelsen udbydes på Roskilde Universitet.

Master i læreprocesser

Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden, færdigheder og kompetencer, når nye projekter og produkter skal udvikles og iværksættes. Master i Læreprocesser ruster dig til at forstå og tilrettelægge mange slags læreprocesser. Det er en alsidig forskningsbaseret uddannelse, som kombinerer formidling og diskussion af den nyeste faglige viden med de studerendes selvstændige arbejde i projekter. Uddannelsen er tværfaglig, og de studerende kommer fra forskellige professions- og erhvervsområder som fx undervisning, sundhed, konsulentbranchen og HR.

Uddannelsen udbydes på Aalborg Universitet, Aalborg.

Master i humanistisk ­sundhedsvidenskab og praksisudvikling

Masteruddannelsen ruster medarbejdere, undervisere og beslutningstagere inden for sundhedssektoren til
at håndtere brugernes behov, udvikle tværfagligt samarbejde og prioritere økonomiske ressourcer i sundhedssektoren. 

Uddannelsen udbydes på Aarhus Universitet.

Master i Sundhedsantropologi (AU) eller (KU)

Sundhedsantropologi, også kaldet medicinsk antropologi, beskæftiger sig med sociale, kulturelle, organisatoriske, strukturelle og etiske dimensioner af sygdom og sundhed i en global verden.​

Uddannelsen udbydes i Aarhus og København.

Master i offentlig kvalitet og ledelse

Denne master har fokus på kvalitet som en integreret del af ledelsesopgaven. Man behøver dog ikke være leder for at tage uddannelsen. Udover kvalitet og ledelse er der bl.a. også fokus på økonomi og sundhedsjura.

Uddannelsen udbydes på Syddansk Universitet.

Fleksible masteruddannelser

I en fleksibel masteruddannelse sammensætter du selv din Masteruddannelse med kurser og dermed ECTS fra forskellige uddannelser, ofte på baggrund af tompladsordning. 

Fagene kan være fra masteruddannelser og/eller kandidatuddannelser. Her er eksempler på fagudbud på SDU - Naturvidenskab, RUC og KU​ og lignende information kan findes for de øvrige uddannelsesinstitutioner. Informationen ændres løbende, så gå selv ind på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider for at se de nyeste fag, som udbydes på universiteterne. 

Dette giver mulighed for at sammensætte en meget individuel profil på ens Masteruddannelse. Det kan være en unik mulighed for at skabe sig sin helt egen faglige profil/toning f.eks. med udgangspunkt i ens særlige interesse fra bioanalytikerfaget.

Linket henviser til priseksempler for tompladsordning på SDU​. Selve specialet som skal være mellem 12-20 ECTS koster 1250 kr. pr ECTS hos SDU. Det vil være muligt at finde lignende information på de andre universiteter.

God fornøjelse med sammensætning af din faglige profil på din Masteruddannelse.

Kontakt

Faglig afdeling
Konsulent
44223259
31651754

Særligt benyttede sider på dbio.dk