Tre unge bioanalytikere om fremtiden

Den ene vil måske arbejde forskning eller en klinisk biokemisk afdeling. Den anden drømmer om måske at blive formand for dbio. Den tredje er glad for hvervet som tillidsrepræsentant. De svarer alle tre på spørgsmålet; “Hvor tror du, du er i bioanalytikerfaget om 25 år – ved dbio’s 100-års jubilæum?”

Voxpop
Skrevet af
Helle Broberg Nielsen, journalist
Teresa Boisen

“Om 25 år skal alle, når jeg går ind på en sengestue, vide, at jeg er bioanalytiker!”

Teresa Boisen, 32 år, 5. semester på Professionshøjskolen UC Syd i Esbjerg

“Måske skal jeg arbejde med forskning. Måske skal jeg også til udlandet. Jeg synes, at det kunne være spændende at arbejde inden for genetik, molekylærbiologi og cellebiologi. Men egentlig er jeg først og fremmest bare taknemmelig over alle de spændende muligheder, jeg får i kraft af mit fag. Jeg var med på både Fagets Dag og Studerendes Weekend i foråret og blev meget inspireret af de forskellige faglige oplæg.

Men jeg er nu også ret lun på sundhedsvæsnet og kunne også sagtens forestille mig at arbejde på en klinisk biokemisk afdeling. Det afskrækker mig overhovedet ikke. Men om 25 år – til dbio’s 100-års jubilæum – skal alle, når jeg går ind på en sengestue for at tage blodprøver, vide, at jeg er bioanalytiker!”

“Det er især det relationelle ved at være TR, der giver mig noget”

Christian Carle

Christian Carlé Christensen, 32 år. tillidsrepræsentant på Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet, færdiguddannet i 2016

“Jeg tror – håber – at jeg om 25 år stadig er involveret i fagpolitisk arbejde. Jeg har været tillidsrepræsentant to et halvt år og sidder også i regionsbestyrelsen i Region Hovedstaden. Jeg kunne derfor godt forestille mig til den tid at være blevet medlem af dbio’s hovedbestyrelse eller have en anden fagpolitisk funktion. Jeg kan også godt lide det bioanalytikerfaglige i mit arbejde, men det er især det relationelle ved at være TR, der giver mig noget.

Det der med at tage samtalerne om et problem med en kollega sådan 1:1; en hurtig snak på gangen eller lige booke et mødelokale for at vende noget. Det er ikke altid, at tingene skal blæses helt op. Sommetider skal de! Men jeg – og flere af mine TR-kolleger – har fået mest succes ved at arbejde stille og roligt på denne måde.”

“Det ville være vildt at blive formand for dbio.”

Shangary Sivanesan, 24 år, nyuddannet fra Professionshøjskolen VIA i Århus

Shangary Sivanesan

“Jeg kunne godt forestille mig at være underviser på en af bioanalytikerskolerne. Jeg brænder virkelig for bedre undervisning og har selv været frustreret over, at vi fx i molekylærbiologi bliver undervist ud fra lærebøger, der er rettet mod medicin- eller sygeplejestuderende.

Skal jeg tænke de helt store tanker, ville det være vildt at blive formand for dbio. Jeg har været meget aktiv i Studerendes Udvalg og finder hele det faglige arbejde enormt spændende. Som formand vil jeg især arbejde for, at vi som faggruppe bliver mere synlige; altså skabe forståelse for, hvad vi som bioanalytikere har at tilbyde. Som faggruppe skal vi også være mere kreative i forhold til vores kompetencer, så vi selv finder nye opgaver i sundhedsvæsnet, som vi kan løse.”

Særligt benyttede sider på dbio.dk