TR klædt på til intro af studerende

Onsdag d. 28. februar var hovedparten af de regionale TR og FTR fra dbio-Midt samlet i Virklund, til en uddannelsesdag omhandlende de studerende.

TR Kassen
Skrevet af
Ruth Skovgaard, Regionsnæstformand
TR Oplæg

Tilbage ved dbios kongres i 2021, blev et forslag omkring at bringe de studerende tættere på dbio vedtaget. Siden da har regionsbestyrelsen arbejdet med dette fokuspunkt. Både nationalt til regionsbestyrelsesseminar, internt i bestyrelsen i dbio-Midt og i nedsatte arbejdsgrupper.

En af disse arbejdsgrupper har arbejdet med en TR mappe, med det formål, at giver bioanalytikerstuderende på semester 3 og semester 6 i klinikken, en endnu bedre oplevelse i deres praktikforløb med hjælp fra TR. Vi ønsker at skabe synlighed om dbio til de studerende, invitere dem ind i vores faglige fællesskab på arbejdspladserne og derigennem forhåbentlig styrke vores organisering. Ligeledes ønsker vi at give TR materialet til at udføre det, og derfor har vi udarbejdet TR mappen med introduktionen til studerende som indeholder alt det der er behov for.

Repræsentanter TR-kassen oplæg

TR og FTR havde først et oplæg fra næstformand Katja W. Bram omkring de studerendes organisering i dbio, hvad de generelt ønsker sig af organisering og hvordan det ser ud statistisk. Derefter blev alle introduceret til mappen, og indholdet blev gennemgået, så alle følte sig klædt på til opgaven. Der er også elementer i mappen som TR selv arbejdede med undervejs.

Repræsentanter TR-kassen

Mappen er version et, så der vil helt sikkert kommer opdateringer til den, som den bliver afprøvet og arbejdet med ude i afdelingerne. Men det er regionsbestyrelsens tro og håb at vi på denne måde kan gøre dbio og faget mere attraktivt.

Særligt benyttede sider på dbio.dk