Det store valgår.

År 2021 er store valg år i dbio

​År 2021 er store valg år i dbio
Til efteråret skal vi have generalforsamling, og det er året, hvor der skal være valg i dbio-Midtjylland. Valg til regionsformand og regionsnæstformand – valg til hovedbestyrelsen, regionsbestyrelsen og slutligt valg til delegeret til kongressen.
Så har du lyst til at få indflydelse på dbio’s virke i fremtiden eller har du måske bare en enkelt sag, du brænder for, så får du her en appetitvækker til de poster, der skal ske valg til. 
 Fælles for alle hvervene er, at de er gældende i den 3-årige valgperiode.
 
Regionsformand i dbio-Midtjylland:
Som formand er du frikøbt i en fuldtidsstilling til at varetage alle medlemmernes interesser, både i forhold til personlige sager, spørgsmål med mere. Du skal også varetage de fagpolitiske agendaer. dbio-Midtjylland har kontor i Virklund ved Silkeborg, men kommer en del rundt i hele regionen samt til møder i sekretariatet i København. Som formand er man automatisk valgt til hovedbestyrelsen.  Læs mere i "jobopslaget".
 
Regionsnæstformand i dbio-Midtjylland:
Som næstformand arbejder du tæt sammen med formanden. Næstformandsposten er en delvis frikøbt post og opgaver defineres i tæt samarbejde med formanden alt efter dine kompetencer, interessefelter og muligheder. Læs mere i "jobopslaget".

Opslag til Regionsformand og Regionsnæstformand i dbio-Midtjylland 07.06.21.pdf

Hovedbestyrelsen (HB):
HB er det øverste nationale organ i dbio, under kongressen. dbio-Midtjylland har tre pladser i hovedbestyrelsen. Da formanden automatisk er valgt, skal vi have valgt yderligere 2 HB-medlemmer i Midtjylland. Som repræsentant i HB er man ansvarlig for, at kongresbeslutningerne realiseres samt at sørge for, at dbio er en aktiv fagforening. Man forventes at deltage i alle møder (mindst 6 pr. år), som afholdes fysisk i København. Vælges man til HB, er man automatisk valgt til regionsbestyrelsen.
Suppleanter til HB vælges blandt regionsbestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen. Læs mere i "jobopslaget"

Opstilling til HB - opslag.pdf


Regionsbestyrelsen (RB) i Midtjylland:
Som medlem af regionsbestyrelsen får du stor indflydelse på de regionale aktiviteter og regionale forhold. Du har nye ideer og brænder for at komme ud med dem, og gøre en forskel for medlemmerne. Du er indstillet på nogen oplæring og evt. uddannelse for at sikre, at de ideer du kommer med og de udvalg i bestyrelsen, som du deltager i, får de bedste resultater. Du bliver frikøbt af dbio fra din arbejdsplads til arbejdet og får stillet en Ipad til rådighed. Læs mere i "jobopslaget".

Opstilling til RB - opslag.pdf

Delegeret til kongressen:
Som kongresdelegeret deltager du til kongressen, men er valgt for hele kongresperioden – dvs. de kommende 3 år. Det forventes, at du kan deltage i kongressen den 23. og 24. november i år. Ligeledes er der planlagt to delegeret fyraftensmøder hhv. d. 21. september og d. 15. november som forberedelse til kongressen. På kongressen sættes retningen for dbio de kommende 3 år og den har du som delegeret direkte indflydelse på. Læs mere i "jobopslaget".

Opstilling til kongresdelegeret i dbio - opslag.pdf

Kvalifikationen til alle de overstående poster er, at du er aktivt medlem af Danske Bioanalytikere og brænder for at gøre en forskel.

Processen for at opstille er afhængig af, hvilken post du ønsker at stiller op til. 

Procedure for opstilling til regionsformand og regionsnæstformand vil fremgå af fagblad nr. 6, som udkommer i slutningen af denne måned. Opstillingsfristen til disse poster er senest d. 2. august 2021 kl. 12.00
Procedure for opstilling som hovedbestyrelses- eller regionsbestyrelsesmedlem fremgår af  ”jobopslagene”. Opstillingsfristen til disse poster er senest d. 2. august 2021 kl. 12.00
Opstilling til kongresdelegeret kan ske frem til - og på - selve generalforsamlingen. Se ”jobopslaget” for mere uddybning.

Særligt benyttede sider på dbio.dk