Nyt forbedret råderumspapir i regionerne

Parterne har bekræftet hinanden i, at der er og skal være penge i lokalløn.

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Er nogle ældre kolleger holdt op og har nye, yngre kolleger med kortere anciennitetsforløb erstattet dem? Var der overskud på budgettet sidste år, men det er ikke overført? Er der aftale om, at uforbrugte driftsmidler kan anvendes som lønmidler? Det er elementer, som indgår i det såkaldte råderumspapir, som tillidsrepræsentanter kan lade sig inspirere af, når de skal pege på midler, der kan bruges ved den årlige lønforhandling om lokal løn.

Danske Regioner og Sundhedskartellet, som dbio er en del af, har nu godkendt et nyt råderumspapir. Der er ikke så mange nye elementer i råderumspapiret, men formand Bert Asbild er alligevel tilfreds:

- Jeg ved, at vores medlemmer synes lokal løn næsten er en død sild. Men vi må ikke kaste håndklædet i ringen. Med projektet om lokal løndannelse sætter vi en proces i gang, hvor vi har fokus på de gode ting i aftalen. Heri ligger også, at parterne bekræfter hinanden i, at der er og skal være penge i lokal løn.

Det nye råderumspapir er en del af et projekt mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet frem mod OK18 om lokal løndannelse, hvor der blandt andet også udgives en vejledning om, hvordan ligestillingsaspektet indgår i de lokale lønforhandlinger.

Her kan du se det nye råderumspapir, der er bilag1 til aftale om lokal løndannelse:

Råderumspapir

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk