Nu kan du læse nyeste udgave af fagbladet online

I det nye nummer kan du bl.a. komme med to bioanalytikere ind bag kulissen på Retsmedicinsk Institut i København. Du kan også læse, hvordan to afdelinger har båret sig ad med at skifte faste rulleplaner ud med individuelle arbejdsplaner, og så kan du blive klogere på et projekt i Aarhus, hvor man undersøger muligheden for at omdanne fedt til et lægemiddel.

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Retsmedicin i København

Bioanalytikerne Rikke Rune Larsen og Nadja Beekjuijzen arbejder på Retsmedicinsk Institut i København, hvor de er med til at udføre retsmedicinske undersøgelser for politiet, retsvæsenet og andre myndigheder i Danmark, Grønland og på Færøerne. FOTO: Jeppe Bøje Nielsen.

18.000 straffesager. 33.000 effekter. 12.000 faderskabs- eller familiesammenføringssager. 1.200 retslægelige obduktioner. 1.000 personundersøgelser. Og gennemsnitligt 40 drab.

Det er bare nogle af de tal, som Rikke Rune Larsen og Nadja Beekhuijzen forholder sig til hvert eneste år på Retsmedicinsk Institut. I dette nummer af fagbladet kan du komme tæt på de to bioanalytikeres arbejde, der udgør hver deres lille, men meget vigtige brik, når puslespillet skal lægges i forbindelse med retsmedicinske undersøgelser.  

Du kan også læse om, hvordan man på Center for Gen- og Celleterapi ved Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital er ved at undersøge, om man omdanne fedt fra fedtsugninger til et stamcellebaseret lægemiddel, der kan være til gavn for patientgrupper, der i dag er svære at behandle.

Og så kan du høre de første erfaringer fra to hospitalsafdelinger, der har gentænkt måden, de arbejder på, rusket op i de faste rulleplaner og erstattet dem med nye, mere fleksible løsninger. Med samme formål. At fastholde og tiltrække de medarbejdere, der er så stor rift om.

02-24 forside
Fagblad

Et vildt digebrud for en sejlivet dbio-dagsorden!

Særligt benyttede sider på dbio.dk