Mit liv som PKA delegeret

Du har lige nu mulighed for at blive en del af det fællesskab, der tager hånd om pensionen. Netop nu er der valg af delegerede i din pensionskasse – Pensionskassen for Sundhedsfaglige.

Nyhed
Skrevet af
Ole Hansen, PKA delegeret
Ole Hansen

Mit liv som PKA delegeret er egentlig stille og roligt.

Da jeg var blevet valgt, deltog jeg i PKA' uddannelse for delegerede. På kurset deltog alle faggrupper som er med i PKA og efterfølgende har jeg været inviteret til et årligt seminar. I april holdes den årlige generalforsamling. Generalforsamlingen holdes i København, gerne på Marriott Hotel og dette års seminar blev holdt i Albertslund i det nedlagte statsfængsel Vridsløselille.
Jeg blev delegeret fordi jeg var nysgerrig på min pension og arbejdet omkring den, at være medbestemmende om min egen pension.

Måden jeg prøver at synliggøre PKA, er ved at starte snakke om pension en gang i mellem og fortæller om afholdte generalforsamlinger og seminarer. Jeg hænger også nyheder op i kaffestuen fra PKA og opfordrer til at lave pensionstjek på PKA´s hjemmeside.
I regionhovedstaden har vi en lille skare på 8-10 delegerede som mødes på seminarer og generalforsamlingen, og op til generalforsamlingen, mødes vi til en snak om beretningen og de forslag der skal til afstemning.
Hvor meget vi indbetaler til pension bestemmes ved overenskomstforhandlinger og PKA afholder kurser, både fysisk og online, målrettet til tillidsrepræsentanter så de er klædt godt på omkring pension.
Alle kan stille op som delegeret, der er ikke krav om at man skal have et tillidserhverv eller stadig være tilknyttet en arbejdsplads.

Valg til PKA som delegeret

Du har lige nu mulighed for at blive en del af det fællesskab, der tager hånd om pensionen. Netop nu er der valg af delegerede i din pensionskasse – Pensionskassen for Sundhedsfaglige.

Du behøver ikke at vide noget om pension på forhånd, bare du er nysgerrig og interesseret.

De delegerede er et aktivt bindeled mellem medlemmerne og PKA.

De delegerede har indflydelse på, hvordan de fælles pensionskroner investeres, og hvordan pensionen sikrer dig og dine kolleger et trygt liv.

Du får kurser og seminarer, så du kan træffe beslutninger i pensionskassen

...

Læs mere om valget på PKA´s hjemmeside

Særligt benyttede sider på dbio.dk