Kittel-kage imponerer og vinder dbio's bagedyst

Vinderen af dbio’s kagekonkurrence er fundet. Blandt de få, men flotte bidrag, blev kittel-kagen fra Holstebro valgt som den bedste.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist 

”Kitlen delte jeg med mine venner og familie til min fødselsdag i starten af januar. Der var en del, som var lidt overraskede over kagens udformning – og der blev taget mange billeder,” siger Mary Antony, der til daglig arbejder som laborant på Klinisk Biokemisk afdeling på Regionshospitalet i Holstebro.

Når Mary ikke lige tager blodprøver og andet bioanalytikerarbejde, bliver der også tid til kagesnak på hospitalet i Holstebro.

”Vi holder af og til kagebord på afdelingen, hvor vi har et bestemt tema for eksempel julekager i december. Så tager alle en kage med, som vi så deler. Det er mig, der er med til arrangere kagedagen, så da mine kollegaer læste om dbio’s konkurrence, opfordrede de mig til at være med.”

Kage i forskellige specialer

Bidragene til konkurrencen har haft udgangspunkt i de forskellige bioanalytikerspecialer. En erytrocyt fra blodbankens verden, en kittel som smager af klinisk biokemisk og et histologisk bidrag i form af et tværsnit af tarm.

Baggrunden for kagekonkurrencen var blandt andet at starte samtalen om bioanalytikerfaget som en del af brandingkampagnen ’Brug os. Vi stikker ikke’, og netop det er også blevet diskuteret i Holstebro, fortæller Mary Antony.

”Sloganet siger jo, at vi ikke stikker. Det er der nogle, som mener er forkert, andre mener, at det er en god måde at starte en samtale på.”

kittelkagen

Arbejdssted ​er rettet til Klinisk Biokemisk afdeling.

Særligt benyttede sider på dbio.dk