Kandidat-uddannelse i bioanalyse så småt på vej

Danske Bioanalytikere har i mange år ønsket, at det skal være muligt for bioanalytikerne at læse videre til kandidat i eget fag. Nu er arbejdet for alvor skudt i gang. Læs mere i det nye nummer af fagbladet.

Nyhed

​Sygeplejerskerne har en. Fysioterapeuterne, ergoterapeuterne og jordemødrene har en. Og radiograferne er også på vej med deres. Altså en monofaglig kandidatuddannelse i eget fag. Her i 2014 sætter dbio for alvor ind på, at der også etableres en skræddersyet monofaglig kandidatgrad til bioanalytikere i Danmark.

Hvorhenne? Valget er i første omgang faldet på Syddansk Universitet, fordi der allerede findes en bred vifte af de sundhedsfaglige kandidatuddannelser der. Det betyder, at der vil være rig lejlighed til at skabe samarbejde på tværs af sundhedsvidenskaberne om stærke tværfaglige lærings- og forskningsmiljøer. dbio tager de indledende drøftelser med dekan Ole Skøtt 5. maj.

På nuværende tidspunkt er det dog svært at forudsige præcis, hvornår den eventuelt kommer, eller hvad den kommer til at indeholde.

Læs mere i fagbladet, som er på gaden 2. maj.

Særligt benyttede sider på dbio.dk