Hvor er der behov for at dele ud af bioanalytikeres viden i sundhedsvæsnet?

Få plakaten ”Brug os. Vi stikker ikke” som samtalestarter på din arbejdsplads

Nyhed
Branding plakat

Kernefortælling om professionen

Gennem flere år har dbios medlemmer efterspurgt en kort og klar elevatortale, som kan fange patientens, lægens, politikerens eller bordherrens interesse for bioanalytikeres viden og kompetencer.

Derfor har dbio i samarbejde med kommunikationsbureauet ADVICE skabt en kernefortælling om hele professionen. Kernefortællingen, som står på plakaten, kan inspirere dig til at udfolde din egen fortælling.

Formålet med denne kampagne Brug os. Vi stikker ikke er, at vi bioanalytikere selv går forrest og byder ind med vores viden og kompetencer dér, hvor vi kan se et behov. Også dér, hvor der er opgaver, som ikke løses endnu, fx kvalitetssikring af POCT udstyr, eller arbejdsgange, der kan organiseres bedre i forhold til at få patienten sikkert og hurtigt gennem sundhedsvæsnet. Det er ikke en kampagne, der skal skabe synlighed for synlighedens skyld.

Budskabet ”Brug os” er primært henvendt til alle vore kolleger i sundhedsvæsnet – sygeplejersken, lægen, portøren, men også lederen og politikeren. Vi har en fælles sag: Patienten. Og det er for patientens skyld, at vi siger ”Brug os”.

”Vi stikker ikke” er flertydigt.

  • Vi stikker ikke – kun. Der er meget mere til vores fag.
  • Vi stikker ikke – bare. Blodprøvetagning er meget mere end at stikke – det forudsætter en essentiel faglig viden.
  • Vi stikker ikke – så andre behøver ikke at være bange for at tage en faglig dialog med os.

På den måde er sloganet en samtalestarter. Den fik dbio til at stoppe op – blive provokerede, undre os og reflektere: Over alt det vi kan fortælle, når vi skal vise hvad, vores fag kan og det, vi gør til gavn for patienterne.

Brug plakaten som en samtalestarter

Tag en samtale på laboratoriet med kolleger eller i venteværelset med patienter om det, som vi bioanalytikere bidrager med til gavn for patienter og hvor i sundhedsvæsnet, der er behov for, at vi deler mere ud af vores viden.

Plakaten uddeles i første omgang på følgende temadage, samt på regionale dbio-arrangementer:

  • Fagligt Forum (4-5/2)
  • Leder Forum (25-26/3)
  • Underviserdag (20/8)
  • Praksissymposium (5/9)

Særligt benyttede sider på dbio.dk