Høringssvar vedr. udkast til ændring af seks bekendtgørelser om uddannelsen til professionsbachelor

dbio takker for at kunne bidrage til høringen om ændring af uddannelsesbekendtgørelsen for bioanalytisk diagnostik ved indsættelse af en forsøgshjemmel jf. den foreslåede § 11.

Høringssvar og breve
Skrevet af
Marianne Nielsen

Høringssvar vedr. udkast til ændring af seks bekendtgørelser om uddannelsen til professionsbachelor.

dbio takker for at kunne bidrage til høringen om ændring af uddannelsesbekendtgørelsen for bioanalytisk diagnostik ved indsættelse af en forsøgshjemmel jf. den foreslåede § 11.

dbio ønsker at forholde sig overordnet positivt til forslaget da der i den nuværende situation, med mangel på uddannede professionsbaclelorer i bioanalytisk diagnostik (bioanalytikere), er et stort behov for at øge optaget på uddannelsen. En forsøgshjemmel i bekendtgørelserne, jf. den foreslåede § 11 kan i den forbindelse være brugbar for at kunne afprøve nye tiltag på uddannelsen.

Det er dog vigtigt, at forsøgene ikke kun bør vurderers af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen - men også af Styrelsen for Patientsikkerhed, da det er denne styrelse, som på baggrund af uddannelsesbekendtgørelsen er garant for fagligheden og udsteder autorisationsbeviserne til de nyuddannede bioanalytikere. Dermed kan brugerne af sundhedsvæsenet, også i forhold til de uddannede i forsøgordninger, være tryg ved, at fx en bioanalytiker er en bioanalytiker.

Ligeledes anbefaler dbio, at det er den pågældende uddannelsesinstitutions uddannelsesudvalg indenfor det specifikke fagområder, der kan indsende et forsøg til styrelsens godkendelse. Dette, for at sikre at viden indenfor det specifikke fagområde inddrages både i forhold til arbejdsmarkedsbehov, studerende og underviseres viden. 

Venlig hilsen

Martina Jürs

Formand

Danske Bioanalytikere

 

Dokumenter

Særligt benyttede sider på dbio.dk