Det håber, forventer og frygter repræsentanterne af OK24

Forhandlingerne om OK24 er i gang. Fagbladets redaktion har stillet tre repræsentanter spørgsmålet; Hvad forventer du af OK24?

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør og Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
3 portrætter til nyhed i collage side by side OK24

Malou Simone Mathæussen Madsen, Ida Godsk Jørgensen og Ali Rasul om forventningerne til OK24.

Malou Simone Mathæussen Madsen, tillidsrepræsentant, Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital

“Det er svært at sige, at vi forventer noget specifikt af OK24, jf. den historiske mangel på anerkendelse af vores ellers fantastiske fag. Men alle i min afdeling synes, at bioanalytikere sammen med resten af det danske sundhedspersonale fortjener meget bedre vilkår. På vores afdeling synes vi, at grundstenen til bedre vilkår er en højere grundløn for både nyuddannede, erfarne og seniorer. På den måde vil overarbejde, vagttillæg mv. automatisk også blive mere tiltrækkende, da det baseres på en procentsats af grundlønnen.

Derudover er ekstra anerkendelse af vagtarbejde og overarbejde også tiltrængt, da det er hårde fakta, at det forringer livskvaliteten at arbejde om natten, og man giver noget af sig selv ved fx at være på arbejde en hel weekend i stedet for at værne om familien derhjemme.”


Ida Godsk Jørgensen, arbejdsmiljørepræsentant, Biokemi og Immunologi, Sygehus Lillebælt, Kolding

“Jeg håber, at vi ved OK24 får et løft af grundlønnen, der kan mærkes. Vi skal blive på arbejdsmarkedet i rigtig lang tid, og derfor håber jeg, at der er fokus på nogle gode senioraftaler, der gør, at vi rent faktisk kan holde til det. Men mest af alt håber jeg, at vi står sammen som fagforening og kæmper for vores fælles fremtid og arbejdsforhold.”

Ali Rasul, arbejdsmiljørepræsentant, Klinisk Biokemisk Afdeling, Hvidovre Hospital

“Jeg forventer, at vi får en lønstigning, der svarer til det, som de fik i det private – og som udligner inflationen. Priserne på fødevarer, brændstof osv. har været på himmelflugt – og vores løn skal følge med, så den ikke bliver mindre værd. Derudover kunne jeg godt tænke mig lidt mere i pension.

På afdelingen og på årskurset i dbio har vi også snakket om, hvad der sker, når Mette Frederiksen vil give mere i løn til udvalgte grupper, for der risikerer at opstå store interne stridigheder også blandt bioanalytikere med forskellige funktioner. Og det ønsker jeg ikke.”

Læs også:

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk