"Ferie i Thailand er farligere end multiresistente bakterier på hospitalet"

I 2013 var der en stor stigning i antallet af patienter, der fik infektion med multiresistente bakterier på danske sygehuse, det viser Danmap rapporten, der udkom i starten af oktober. Nu er det op til Sundhedsstyrelsen.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist 

DANMAP

Multiresistente bakterier er et stigende problem på danske sygehuse, størst er problemet på Sjælland. Foto: Danmap

I starten af oktober udkom årets Danmap rapport, som viste, at infektioner med multiresistente bakterier er et stigende problem på de danske hospitaler.

”Tendensen med stigende antal multiresistente bakterier på danske sygehuse – ikke mindst spredning af CPE bakterier og en kraftig stigning i VRE – er meget bekymrende. På sigt kan disse bakterier true vores moderne hospitalsbehandling, så det er vigtigt, at disse trusler håndteres nu, inden de vokser ud af kontrol,” siger overlæge ved Statens Serum Institut Robert Skov.

Robert Skov forklarer, at det nu er op til Sundhedsstyrelsen at udforme eventuelle handlingsplaner.

Ferie i Thailand er farligere

”Vi gjorde Sundhedsstyrelsens opmærksom på problemet i et notat for en måned siden, og de er ved at overveje hvordan problemstillingen skal håndteres. Man kan sige det sådan, at vi (SSI) har risikovurderingen, Sundhedsstyrelsen har risikohåndteringen.”

Trods advarslerne fra Statens Serum Institut, mener Robert Skov ikke, at man som patient eller ansat på de danske hospitaler, bør være bekymret, da man siden 1970’erne har opfattet alle patienter som risikopatienter, og derfor tager særlige forholdsregler i forhold til blandt andet hygiejne.

”dbio’s medlemmer udsætter sig for større risiko ved at rejse til Thailand på ferie, end ved at gå på arbejde,” siger Robert Skov.

Særligt benyttede sider på dbio.dk