Fastholdelse og rekruttering - fortælling fra et fælles TR og AmiR møde

Tirsdag d. 29. april blev der afholdt årets første fællesmøde for arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter. Tema for dagen var fastholdelse og rekruttering.

Nyhed
Skrevet af
Ole Hansen
20220329

Konsulenter fra Center for HR og uddannelse, Rikke Friis Schandorff og Tine Hansen holdt et oplæg om baggrunden til hvorfor man arbejder med fastholdelse og rekruttering. Konklusionen af deres oplæg er, at der er stor mangel på bioanalytikere, og at der derfor skal arbejdes på at fastholde dem der i arbejdet.
Efter oplægget blev repræsentanterne opdelt i grupper, hvor man skulle forsøge at komme i tanker om hvad man kunne gøre for at fastholde og rekruttere studerende, nyuddannede og erfarne/seniorer. Ud af dette flotte og energifyldte arbejde, er der nu blevet lavet en idékatalog, som repræsentanterne bruge som inspiration på de enkelte afdelinger.

Efter frokost præsenterede Næstformand i dbio hovedstaden, Gitte Rees-Andersen, dbio’ kernefortælling. Efterfølgende arbejdede grupperne på egen hånd med at arbejde med kernefortællingen. Opsamling på arbejdet blev lavet som en gulvøvelse, hvor man 2 og 2 fortalte hinanden om, hvordan man synes kernefortællingen kan bruges fremadrettet.

Dagen blev afsluttet med en præsentation af det 2021 arbejdsmiljøprisvindende projekt.
AMiR Siham Berrhili fra patologisk afdeling - Herlev/Gentofte hospital, holdt et oplæg om ergonomi projektet, som handler om at mindske gener og smerter og skabe øget arbejdsglæde med blandt andet daglig elastiktræning. Efter oplægget var der en god snak om træning og resultater heraf. Efter mange spørgsmål fra interesserede deltagere, overtog TR William lund Christensen styringen og vi fik alle gang i elastikkerne.

Arbejdsmiljøprisen

Danske Bioanalytikere ønsker at hylde arbejdspladser, der har skabt der har skabt et bemærkelsesværdigt godt arbejdsmiljø, der kan være med til at inspirere andre arbejdspladser til at finde nye veje eller gøre en ekstra indsats.
De gode arbejdsmiljøindsatser skal frem i lyset. Derfor uddeler danske Bioanalytikere hvert år arbejdsmiljøprisen.

...

For resten af året er der planlagt følgende møderække:

  • AMIR-møde 03.05.2022
  • TR-møde 09.06.2022
  • AMIR-møde 06.09.2022
  • TR-møde 13.09.2022
  • Årsmøde 01-02.11.2022
  • Fællesmøde for TR og AMiR 01.12.2022

Særligt benyttede sider på dbio.dk