Demonstration mod nedlæggelse af stillinger i Region Hovedstaden

En lille gruppe bioanalytikere mødte op foran Regionsgården i Hillerød tirsdag d. 12/12, for sammen med andre sundhedsfaglige at markere vores utilfredshed med nedlæggelse af stillinger i Region Hovedstadens Sundhedsvæsen.

Nyhed
Skrevet af
Webredaktør, Lone Bojesen
Demo Hillerød

I en tid, hvor der tales meget om mangel på sundhedspersonale i det offentlige sundhedsvæsen, vil Region Hovedstaden nedlægge ca. 300 stillinger, hvilket betyder at ca. 67 medarbejdere skal fyres.

I juli gjorde flere faglige organisationer herunder dbio-Hovedstaden i et indlæg i Politikken, Nicolai Wammen, Sophie Løhde og Lars Løkke Rasmussen opmærksom på, at deres økonomiaftale med besparelser i regionerne, er en bombe under det i forvejen skrantende sundhedsvæsen.

D. 4.oktober, skrev de fem næstformænd i MED-udvalgene i regionerne, på vegne af 150.000 ansatte et åbent brev til Folketinget om den uholdbare situation med den økonomiske underfinansiering.

Økonomiaftalen betyder nu nedlæggelse af stillinger i flere regioner også Region Hovedstaden, Derfor deltog en lille gruppe bioanalytikere i en demonstration foran regionsgården i Hillerød tirsdag aften d. 12/12. Regionsrådsformand Lars Gaardhøj kom ud og hilste på de fremmødte.

Beslutningen om nedlæggelse af stillinger og fyringer af ca. 67 medarbejdere stod dog ikke til at ændre.

Særligt benyttede sider på dbio.dk