Bioanalytikerstuderende oplever problemer med at komme i praktik

Danske Bioanalytikere er blevet gjort opmærksom på, at nogle bioanalytikerstuderende har fået nægtet nødpasning til deres børn. ”Uholdbart,” siger næstformand i Danske Bioanalytikere, Katja Wienmann Bramm.

Nyhed

​​​ Af Niels C. Jensen, journalist

_C6A8110

”Der er stor mangel på bioanalytikere og andre sundhedsprofessionelle, og regeringen arbejder sammen med bl.a. Danske Bioanalytikere på at finde løsninger for at få uddannet flere – både på kort og lang sigt. Derfor er det også uholdbart, at studerende, der skal i praktik som led i deres uddannelse ikke får mulighed for det,” siger Katja Wienmann Bramm, næstformand i Danske Bioanalytikere.

I brevet til Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkratz-Theil, gør Danske Bioanalytikere ministeren opmærksom på, at nogle bioanalytikere ikke kan få deres børn i nødpasning, selvom det er nødvendigt for, at de kan komme i praktik, også kaldet klinisk uddannelse som bioanalytiker, på hospitalerne.

Brug for klar udmelding

Danske Bioanalytikere opfordrer derfor til, at ministeriet gør retningslinjerne mere klare overfor skolelederne og kommunerne.

”Vi vil stærkt anbefale, at ministeriet sender en klar udmelding til kommunerne om, at sundhedsfaglige studerende, der har mødepligt til klinisk undervisning, også er omfattet af retten til nødundervisning og -pasning,” siger Katja Wienmann Bramm og fortsætter:

”Hvis bioanalytikerstuderende med børn skal kunne gennemføre deres studie, er det et krav, at de skal i klinisk uddannelse – og det skal skolerne sørge for bliver muligt.” 

Særligt benyttede sider på dbio.dk