Bioanalytikere og laboranter ønskes god sommer

Regionsbestyrelsen og Regionskontoret ønsker alle medlemmer af dbio-Hovedstaden god sommer

Nyhed
Skrevet af
Lone Bojesen, Webredaktør
2023.06 København

Regionskontoret holder lukket i uge 30, og i den uge er Regionsformand for dbio-Sjælland Anja L. Aakeson klar til at hjælpe, hvis det haster. https://dbio.dk/sjaelland

Ellers anbefaler vi, at I venter til Regionsformand Lotte Christensen eller Regionsnæstformand Gitte Rees-Andersen er tilbage igen. 

Resten af sommeren holder kontoret åbent som vanligt. Tlf.: 35 26 10 11 Telefonåbningstid kl. 9.00 - 13.00

Vi håber, I alle får lige den sommer, I har glædet jer til


 

Og for at hjælpe med stemningen kommer her en opskrift på en hjemmelavet jordbær iste fra mialindholm.dk

MADBLOG AF MIA LINDHOLM NIELSEN

Ingredienser – 2,3 liter hjemmelavet jordbær iste;

1,7 Liter kogende vand
8 breve af din yndlings te – jeg bruger altid te med frugtsmag. Hér brugte jeg jordbær te
4 spsk. honning eller rørsukker
Saften fra søde 2 appelsiner – citroner kan også bruges. Brug da mindre citron, da det er mere syrlig end appelsin
Din yndlings saftevand – jeg kan godt lide smagen af ribs, til jordbær.
Smag isteen til når du hælder saften i. Læs evt. tip i bunden af indlægget
Frisk mynte
Isterninger

Fremgangsmåde;

  1. Kog vandet, hæld det i en gryde og lig tebrevene ned i vandet, og lad dem trække i vandet i 5 minutter
  2. Tag derefter brevene op af gryden og pres gerne væsken af brevene, ud i gryden, så den sidste smag afgives i vandet
  3. Hæld herefter honningen i gryde og rør rundt til den opløses. Lad vandet køle helt ned inden brug!
  4. Når teen er kølet, presser du appelsin saften ned i gryden, sier isteen, så den er helt fin og smager den til med den saft som du har valgt, og hælder det derefter over på to karafler eller flasker – Læs evt. tip i bunden af indlægget, inden du hælder saften i
  5. Når du serverer din iste, så kom isterninger i det glas du eller dine gæster skal drikke – Det er vigtigt så isteen ikke bliver vandet af isterningerne, hvis du serverer det i en karaffel – det er så ærgerligt, hvis du ikke drikker det hele

TIP; Hvis du vil variere smagen, så undlad at tilsætte saften i karaflen, men tilsæt det i stedet i glasset, sammen med isterninger og et par mynteblade, når du serverer din iste. Derved kan dine gæster også selv vælge hvilken smag de ønsker (hvis du selvfølgelig ligger inde med flere former for saft). Her kan både du og dine gæster desuden selv vælge, hvor koncentreret og sød isteen skal være.

De bedste sommerhilsner fra Regionsbestyrelsen i dbio-Hovedstaden 

Særligt benyttede sider på dbio.dk