AmiR møde om hjælpemidler II

Seneste arbejdsmiljørepræsentantmøde blev holdt d. 10. oktober. Tema for dagen var hjælpemidler II, hvor vi arbejde videre med emnet fra forrige møde. Vi startede op med plenum snak om hjælpemidler. Blandt andet arbejdssko, hvor komfort og hvilke regler og krav der gælder blev vendt.

Nyhed
Skrevet af
Ole Hansen, Regionsansvarlig for AmiR
2023.10.10 AmiR

Ud over arbejdssko, så blev rum med støj diskuteret, og udfordringer med at værnemidler bliver fravalgt pga. komfort. Forslag til løsninger var plexiglas eller mobilestøjvægge som suger lyden og høreværn eller ørepropper som støjdæmper.
Vi snakkede om værnemidler til arbejde med kemi og om muligheden for at sætte målere op som alarmerer hvis der er for meget kemi i luften.
Arbejdsmiljøgruppernes brug af sikkerhedshåndbøger og vigtigheden af at  få beskrevet handleplaner som dækker div. ulykker som kan ske på afdelingerne, blev også vendt på mødet.
Og det samme blev kontorindretning og de behov der kan være der, samt de regler der er på området.

Velkomst

Inden vi startede op på dagens tema, fortalte Formandskabet for dbio Hovedstaden, Lotte Christensen og Gitte Rees Andersen, om hvad dbio arbejder med i øjeblikket.

  • Trepartsforhandlingerne – stor ros til alle dem der har kommenteret, har deltaget i debatter og ellers skabt synlighed omkring dbio og vores arbejd – og lønforhold. Det er en stor hjælp til Martine Jürs og resten af sekretariatet i trepartsforhandlingen.
  • OK24 – alle krav fra kravindsamlingen er behandlet i HB og de er samlet i grupper/tema som vil blive præsenteret for sundhedskartellet og der laves en fælles formulering af kravene krav. I december udveksles der krav i mellem sundhedskartellet og regionen.

 

Afslutning

Til sidst faciliterede næstformand Gitte Rees Andersen en omgang bordet rundt

  • De medicinske afdelinger på Glostrup hospital hjemtages til Amager/Hvidovre Hospital.
  • Tillæg til AMiR.
  • Det, der rør sig på afdelingerne, er: travlhed, opsigelser og ansættelsesstop? Mangel på tid til amiropgaver og arbejdsopgaver. Personaler ringes ind ved barn syg.
  • Faglig udvikling nedprioriteres.
  • Ikke tid i AMiR grupperne til arbejde med udfordringerne på arbejdspladser. Planlægning af AMiR arbejdet, brug prioriteringstrappen – røde, gule eller grønne dage. Så alle ved hvad der forventes på dagen og hvilke opgaver der skal laves.
  • Husk at man som ny repræsentant har brug for tid til at komme ind i AMiR arbejdet, der er mange opgaver som man skal have styr på – brug TR og TRIO til støtte.
  • Snak om poser med materiale til intro snak med studerende og nyuddannede.

Den 5. december afholdes året sidste møde. Tema for dagen er "den gode historie" og i det tænkes både historier om godt samarbejde, synlighed af dbio, synlighed af AMiR arbejdet overfor kollegaer på arbejdspladsen og alle gode historier om den værdi dbio giver til arbejdspladsen - god uddannelse af repræsentanter, hjælp til forskellige udfordringer og problemer på arbejdspladsen o.l.

 

Husk jubilæumsarrangement med quiz, emblemer, bobler og flag, sang og musik og hygge og snak.  Jubilæet afholdes d. 7. november i dbio Hovedstadens lokaler. Tilmelding på hjemmesiden.

 

Særligt benyttede sider på dbio.dk