FTF-arbejdet

FTF - om arbejdet i dbio's hovedorganisation

FTF regionsbestyrelse
Regionsbestyrelsen i FTF-Syddanmark har i perioden holdt 6 møder hvor der har været 3 gennemgående emner:


• Arrangementer: Bestyrelsen har bedt regionsformand Hanne Nielsen bonde om at stå for diverse arrangementer for medlemmer og repræsentanter i FTF-Syddanmarks område. Det er et indsatsområde for bestyrelsen at skabe et fællesskab og kendskab til FTF via disse temadage og aftener. Foruden de valgte emner har formanden John Christiansen orienteret deltagerne om bestyrelsens arbejde.

Ytringsfrihed og Arbejdsglæde med sociolog og professor, Rasmus Willig, og underviser og coach, Freddy Mayer

Stress og Søvn med Thomas Milsted, medlem af ”Stresstænketanken” og ”Tænketanken for lighed i sundhed” og Mikael Rasmussen, ekspert i søvn og dens betydning.

I efteråret er der planlagt arrangementer for TR ledere og AMIR om ”Det grænseløse arbejde” og et medlemsarrangement med Karen Marie Lillelund om arbejdsglæde. Hold øje med opslagstavlerne når tillidsrepræsentanterne sætter opslagene op, der bliver hurtigt udsolgt.


• LO/FTF: Beslutningen om at arbejde frem mod en fusion af de to hovedorganisationer i Danmark, LO og FTF har naturligvis påvirket arbejdet i bestyrelsen. Vi valgte at få konstruktivt ind i arbejdet, på trods af, at mange organisationer i både LO og FTF er noget skeptiske ved projektet. Vi har indledt et tæt samarbejde med lokalafdelingerne i LO i regionen, hvor vi holder møder, og taler om vores sammenfaldende interesser og forskelligheder. Det betyder at vi lærer hinanden at kende og får dannet et netværk, der også vil være værdifuldt selv om fusionen ikke bliver en realitet. I efteråret vil valgmøder til det forestående kommunal og regionsvalg være er hvor vi samarbejder tættest. FTF arrangerer i den anledning to valgmøder i forbindelse med regionsvalget og LO tager sig af de kommunale valgmøder.


 Regionalt Beskæftigelsesråd, RAR: FTF-Syddanmark har mulighed for at udpege medmedlemmer til de to beskæftigelsesråd i regionen. Det giver os mulighed for at sætte det offentlige arbejdsmarked og problemerne her, med rekruttering, dimittendledighed og efteruddannelsesmuligheder, på dagsordenen. RAR er sat i verden for at ”overvåge” arbejdsmarkedet og komme med input til jobcentre, skoler og arbejdsgivere for at sikre at arbejdsgiverne får stillet kvalificeret arbejdskraft til rådighed og at arbejdsgiverne påtager sig deres del af ansvaret for opkvalificering og det sociale kapitel.

Særligt benyttede sider på dbio.dk