Tema: Seniorordninger kan få de ældre bioanalytikere til at arbejde længere

I 2030 vil en tredjedel af alle nuværende bioanalytikere være gået på pension. Det viser undersøgelsen ”Udbud og efterspørgsel”. I fagbladet dbio's minitema fortæller bioanalytikere om deres seniorordninger, og hvad det betyder for dem.

Nyhed
Skrevet af
Jytte Kristensen, fagbladsredaktør 
PKA - susan delpension STILL

​”Sidste efterår spurgte jeg min leder, om jeg kunne gå ned til to dages arbejde om ugen. ’Det behøver jeg ikke at tænke over. Det kan du godt,’ lød hendes svar. Jeg har fået det, fuldstændig som jeg gerne ville have det. Jeg er så privilegeret,” siger Susan Brodtkorb, der er gået på delpension.

​I 2030 vil en tredjedel af alle nuværende bioanalytikere være gået på pension. En tredjedel! Det viser undersøgelsen ”Udbud og efterspørgsel”, som Danske Bioanalytikere offentliggjorde i efteråret 2019.

Med så mange på vej ud af faget er der brug for, at en del af de ældre bioanalytikere kan se fordelen ved at udskyde pensionen. De er specialisterne, som kan give de unge en uvurderlig faglig ballast med på vejen.

Og de ældre medarbejdere vil faktisk gerne blive længere. En undersøgelse fra bioanalytikernes pensionskasse, PKA, viser således, at hele 88 procent af bioanalytikerne ønsker sig en glidende overgang fra arbejde til pension.

Minitema i fagbladet

Men hvad er en glidende overgang? Og hvad er det, som gør det attraktivt at blive på arbejdspladsen?

Er sundhedsvæsenets travle laboratorier overhovedet gearet til at give seniorerne særlige ordninger fx med nedsat tid og ingen vagtforpligtelse? Og kender medarbejdere og ledere regler og muligheder?

fortæller bioanalytikere om deres seniorordninger, og hvad det betyder for dem at fastholde kontakten til deres fag og kolleger. En leder fortæller om sin strategi for, hvordan hun vi
holde på afdelingens specialister.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk