OK15: Mere i løn og pension til bioanalytikere på sygehusene

Med pæne lønforhøjelser, løft af pensionen og andre goder er ny 3-årig overenskomst for ansatte i regionerne nu på plads. ​

OK-2015
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, konsulent

Af 

bertogokforlig_web.jpg

Lønstigninger på 5,39 procent over de næste tre år. Pensionsløft, så basisgruppens pension med øges med 0,22 procent til 13,59 procent. Pensionen for afdelingsbioanalytikere løftes til 16,59 procent, så alle ledere har samme pension.

 

Det er hovedelementerne i den nye 3-årige overenskomst for bioanalytikere på sygehusene, som faldt på plads fredag aften og nat.

  

REALLØNNEN SIKRET

Lønstigningerne på de 5,39 procent er inklusiv en forventet udmøntning fra reguleringsordningen. Priserne forventes kun at stige med 4,77 procent i samme periode. Reallønnen er derfor sikret og købekraften forbedret en smule. dbio valgte at løfte pensionen for basis- og afdelingsbioanalytikere med midler afsat til organisationspulje.

BRED VIFTE AF GODER

Forliget indeholder også en række andre elementer, som for eksempel:

  • En uges ekstra fædreorlov

  • Løn og pension til kandidater svarende til andre akademikere i regionerne, når det for stillingen forudsættes en akademisk uddannelse

  • Fokus på det psykiske arbejdsmiljø

  • Omkring 14,17 mio. kr. til Forsknings- og udviklingspulje

  • En drøftelse mellem parterne om både forståelsen og forventninger til lokal løndannelse i regionerne. Samtidigt igangsættes modernisering af råderumspapiret, udformning af vejledning om at undgå utilsigtet kønskæv lokal løn og andre initiativer, der forhåbentlig kan medvirke til bedre lokale forhandlingsprocesser. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk