Mere for at arbejde på skæve tidspunkter

Det nye vagttillæg og mere i tillæg for arbejde aften, nat og weekend betyder et betydeligt lønhop her i foråret for bioanalytikere og laboranter, der arbejder i vagt.

Vagttillæg
Skrevet af
Toke Hørsted Jensen, konsulent
24-7 laboratoriet AUH

Laboratoriet på AUH kører 24/7. Foto: Region Midtjylland.

Tillæg for at arbejde aften, nat og weekend stiger 5 %-point fra 1. april og bioanalytikere med mere end 300 vagttimer kan fra 1. maj få et nyt vagttillæg på 6.668 kroner årligt som følge af trepartsforhandlingerne. Fra 1. januar 2026 er vagttillægget 12.253 kroner årligt.  

”Jeg er meget tilfreds med, hvordan det lykkedes, at få landet aftalen om trepartsmidler til højere vagthonorering. Det er svært at fastholde og rekruttere bioanalytikere og laboranter til stillinger med mange vagter. Det vil aftalen ikke løse alene, men den kan forhåbentlig være et skridt på vejen", udtaler Martina Jürs, formand for dbio.

Højere tillæg fra 1. april 2024

Fra. 1.april 2024 bliver det mere attraktivt at arbejde aften, nat eller weekend. Som en del af trepartsaftalen stiger tillæg for aften-, nat-, og weekendarbejde. 

Fremover er tillæg for aften, nat og weekendarbejde: 

  • Aftenvagt: 32 %
  • Nattevagt: 37,5 %
  • Weekendvagt fra lørdag kl. 06.00 til søndag kl. 24.00: 47 %

Det vil i gennemsnit give en bioanalytiker lidt over 10 kr. ekstra pr vagttimetime. 


Jeg er meget tilfreds med, hvordan det lykkedes, at få landet aftalen om trepartsmidler til højere vagthonorering. Det er svært at fastholde og rekruttere bioanalytikere og laboranter til stillinger med mange vagter.
Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere

Nyt vagttillæg fra 1. maj 2024

Som noget nyt vil bioanalytikere og laboranter, der går mere end 300 timer i vagt pr. år få en fast stigning i månedslønnen. 

Det sker når det nye nyt vagttillæg til regionalt ansatte bioanalytikere og laboranter fra 1. maj 2024. 

Tillægget gives til bioanalytikere og laboranter, der årligt har 300 eller flere vagttimer. Tillægget udmøntes med månedslønnen. Indtil 1. januar 2026 vil beløbet svare til 555,67 kroner pr. måned. Fra 1. januar 2026 1.021 kroner pr. måned. 

Ny FAQ om vagttillæg på dbio.dk

Vi har samlet en FAQ, som vi løbende vil opdatere efterhånden som der kommer spørgsmål ind. Her kan I bl.a. læse om det aktuelle beløb i nutidskroner pr. måned fra 1. maj 2024 og meget mere. 

dbio og de andre faglige organisationer, som også kan få vagttillægget, er fortsat i gang med at afklare diverse ting med Danske Regioner, da der er tale om et helt nyt regelsæt og en ny praksis. Vi opfordrer alle, der er berettiget til vagttillægget til at holde øje med lønsedlen. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk