VIA University College

Her finde du beskrivelser og links til efteruddannelse for bioanalytikere på Professionshøjskolen VIA University College.

Aktuelle diplomuddannelsesmoduler på VIA i 2022

 

Arbejder du med cytologisk materiale og har du behov for at kvalificere og/eller dokumentere dine kompetencer inden for eksfoliativ, ikke-gynækologisk cytologi? Her er modulet om urin- og luftvejscytologi, EBUS-TBNA og serøse væsker.

Modulet retter sig specifikt mod patologiske afdelinger med ikke-gynækologisk diagnostik, som længe har savnet specifik efteruddannelse inden for området.

Modulet er udarbejdet sammen med erfarne bioanalytikere i Dansk Cytologi Forening og patologisk afdeling på AUH. Modulet udbydes kun hos VIA University College og er et 10 ECTS givende sundhedsfagligt diplommodul.

Ansøgningsfrist: 2. maj 2022

Synes du også, at vejledning er en kompleks størrelse – både teoretisk og i praksis? Så er der hjælp at hente i dette modul. Gennem praksisorienteret undervisning arbejder du med læring, didaktik og tilrettelæggelse af vejledning, som du kan overføre direkte til din praksis som vejleder. Modulet er et 10 ECTS givende sundhedsfagligt diplommodul.

Ansøgningsfrist: 6. juni 2022. Der udbydes kurser i Aarhus og Viborg

Ønsker du at udvikle kvalitetsarbejdet i dit daglige arbejde?

Dette modul fokuserer på arbejdet med Forbedringsmodellen til at udvikle, afprøve, tilpasse og implementere kvalitetsarbejdet på din arbejdsplads. Ideer kan blive til mere systematiske arbejdsgange, der sikrer, at borgerne får den rette behandling hver gang.

Modulet er relevant for alle bioanalytikere, som skal arbejde med kvalitetsstyring mv. Teksten på hjemmesiden er rettet til ansatte med patient-/borgerkontakt, men lad dig ikke snyde – det er helt relevant for kvalitetsstyringen på parakliniske afdelinger.

Modulet er et 5 ECTS sundhedsfagligt diplommodul. Modulet er nyt og udbydes kun på VIA.

Der annonceres løbende nye modulforløb. Der er i øjeblikket annonceret to.

Ansøgningsfrist: 16. marts 2022 og 6. juni 2022

Derudover udbyder VIA, som noget nyt, et bioanalytiker rettet ikke-ECTS givende kursus i systemet "R". R og Rstudio er et gratis opensource system til alle former for kvantitativ databehandling, men det kræver lidt at beherske det. Der arbejdes med egne data. Kurset kan forhåbentligt være medvirkende til, at flere bioanalytikere selv kan håndtere projekter og/eller flere dele af et forsknings-/udviklingsprojekt – og dermed give flere publikationer fra faggruppen.

Så ønsker du at styrke dine kompetencer i databehandling, og at arbejde med et af de mest udbredte værktøjer til håndtering og analyse af alle former for kvantitative data? På dette kursus får du også mulighed for at arbejde med egne data.

Ansøgningsfrist: Forårshold: 16. februar 2022 og Efterårshold: 21.august 2022

Generelle diplomuddannelsestilbud på VIA indenfor:

Sundhed og omsorg

Ledelse og projektledelse

Pædagogisk diplomuddannelse Unge og voksnes læreprocesser​

 

Særligt benyttede sider på dbio.dk