Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Spørgsmål

Hvad betyder det for mit klinikophold?

Svar

Meldingen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet er, at studerende i klinikophold så vidt muligt skal fortsætte deres forløb. Der kan dog være særlige forhold, der gør, at det nogle steder ikke er muligt at modtage studerende. Læs mere på ministeriets side: Spørgsmål og svar om undervisning, eksamen, praktik mm.

Flere steder vil de studerende få et andet forløb end planlagt, og undervisning er aflyst. Vi ser selvfølgelig gerne, at bioanalytikerstuderende bidrager i sundhedsvæsenet med deres kompetence, og der er brug for fleksibilitet fra alle sider i denne ekstraordinære situation.

Vi forventer dog, at de gældende regler for klinikophold følges, dvs. at man ikke indgår i normeringen, men løser opgaver, der så vidt muligt er forenelige med læringsmål. Derudover er det vigtigt, at de studerende ikke udfører opgaver, som de under normale omstændigheder ikke må udføre som studerende eller ikke må udføre uden en tilstedeværende underviser/vejleder.

Hvis de studerende indgår som en del af beredskabet, er der tale om et ansættelsesforhold, og de skal ansættes efter gældende overenskomst. Mange laboratorier har allerede erfaring med at ansætte studerende i f.eks. aften- og weekendarbejde.

Vedhæftede filer

Oprettet kl. 18-03-2020 09:39 af Charlotte Visborg Andreasen
Sidst ændret kl. 18-03-2020 09:40 af Charlotte Visborg Andreasen