Juni 2019: Fordi vi sætter pris på jer

​Faglig udvikling og faglig formidling; evnen til selv at kunne tænke videre, forsøge at besvare sine egne spørgsmål på en kvalificeret måde – og så være i stand til at præsentere sine nye indsigter med præcise ord og begreber. Det er netop dén øvelse, der ligger i kernen af de bachelorprojekter, der produceres rundt om på de fem bioanalytikeruddannelser i løbet af 7. semester.
 
Vi ved, også her fra bladet, som med mellemrum omtaler eller publicerer fine bachelorprojekter, at rigtig mange studerende gør sig rigtig megen umage med deres afsluttende opgave. Nogle munder ud i deciderede små forskningsstudier. Andre fører til metode-forbedringer, et mere rationelt analyseforbrug,
optimering af arbejdsgange eller kortlægger også de mere bløde felter med klinisk betydning.
 
Kort sagt; de studerende er både topambitiøse og hamrende dygtige. Og nødvendige som græsrødder for hele professionens faglige fremdrift. I dbio har vi derfor fremover valgt at honorere de
to bedste bachelorprojekter fra henholdsvis forårs- og efterårsholdet. Altså to gange to uddelinger om
året. Det er uddannelsesinstitutionerne, der skal indstille kandidaterne, og som – I kan læse på opslaget
længere fremme i bladet- vil det være en bredt sammensat bedømmelseskomité, der udvælger de to
prisvindere.
 
Overordnet skal projekterne ”have klinisk relevans og bidrage til at dokumentere, hvor vigtig bioanalytisk diagnostik er for borgere og patienter.”
Beslutningen om at indstifte en sådan hæderspris blev vedtaget under kongressen i november sidste år – med 86 procent af stemmerne. Idéen kom oprindeligt fra studielederne selv. Jeg fik den personligt præsenteret første gang under et møde med dem i Odense for ca. halvandet års tid siden. Og de ved nok, hvad de taler om! Og da jeg hørte, at de øvrige sundhedsprofessioner allerede har en tilsvarende pris, var det bare om at komme i gang.
 
Jeg håber, at prisen vil være med til at skabe større bevidsthed om, at der er et kæmpestort udviklingspotentiale i vores spændende fag. Og at det aldrig er for tidligt at komme i gang med at udfolde det.
LinkedIn Email Twitter