Sagt og skrevet om det borgernære sundhedsvæsen

Her kan du følge med i, hvad der bliver sagt og skrevet om det borgernære sundhedsvæsen i medierne.

Bioanalytiker: KL skal tænke diagnostikken ind i sundhedsplejen

KL er som mange andre sundhedsaktører blinde over for diagnostiske værktøjers værdi og deres rette plads i en sundhedsfaglig organisering, mener næstformand for Danske Bioanalytikere Martina Jürs. Diagnostikken bør i stedet være et dynamisk omdrejningspunkt i sundhedsplejen. Læs læserbrevet på altinget.dk 

dr.dk: Fejl i hver tredje blodprøve taget af Falck

En fortrolig rapport viser, at der er fejl i hver tredje blodprøve, som Falck har taget.

KL: Det nære sundhedsvæsen skal styrkes

Når først de nye supersygehusene er på plads, vil de fleste danskere have længere til et akutsygehus, skriver KL's næstformand Erik Nielsen. Vi må derfor opruste det nære sundhedsvæsen, så ingen borgere kommer i klemme, understreger han. Læs hele indlægget på altinget.dk.

dbio: Den borgernære sundhedspleje

En blodprøve, der tages, analyseres og tolkes tæt på borgeren i kommunen, kan i mange tilfælde hurtigt afgøre sagen og forebygge en hospitalsindlæggelse. Læs hele læserbrevet på jyllands-posten.dk.

KL: Sundhedshuse skal supplere supersygehuse

Mange danskere vil få meget længere til et akutsygehus, når den nye struktur med supersygehuse er fuldt rullet ud i 2020. Det viser ny KL-analyse. KL mener, at det kræver en markant oprustning af det nære sundhedsvæsen med blandt andet flere sundhedshuse, så ingen borgere kommer i klemme.

​DSR: National handleplan skal afværge unødige indlæggelser

Hvert år bliver titusinder af syge ældre indlagt på hospitalet, selvom deres tilstand kunne være behandlet på landets plejehjem eller af hjemmeplejen. Politikerne skal på banen for at komme problemerne til livs, siger DSR-formand Grete Christensen til Berlingske.

Ældresagen: Kommuner skal ikke straffes for indlæggelser

Det er en dårlig idé, at straffe kommunerne økonomisk, hvis de unødvendigt sender for mange ældre til indlæggelse på hospitalerne. Sådan lyder det fra Ældresagen, efter Venstre har foreslået, at kommuner, der sender for mange ældre på sygehusene skal have en højere regning. Det skriver TV2.
LinkedIn Email Twitter