Bioanalytikeres professionsidentitet

Hvem er vi bioanalytikere? Hvad er det, vi kan, som gør os helt uundværlige i sundhedsvæsenet? Og hvordan ønsker vi at udvikle os fremover som profession?

Det har dbio undersøgt ved at spørge bioanalytikerne selv, og svarene kan du læse her.

"Bioanalytiker i beta henviser til en profession, der er i konstant udvikling. Nye metoder læres, andre opgaver kommer til, ny teknologi gøres til ven, og kernefagligheden rykkes," siger Martina Jürs, formand for dbio, og fortsætter: 

"Vi kan ikke vide præcis, hvor og hvordan vi kommer til at gøre en forskel i fremtiden. Derfor må vi blive ved med at være i beta - undre os, stille spørgsmål, se muligheder, forsøge os frem og lære af vores erfaringer."

Udklip_beta
Rapport

Hvem er bioanalytikerne? Hvor er de på vej hen? Og hvad vil de i 2025? Det har dbio undersøgt ved at spørge bioanalytikerne selv, og svarene kan du læse her.

Det er bioanalytikernes egen fortælling

Knap 270 medlemmer af dbio har medvirket i den kvalitative del af undersøgelsen, og 1.619 medlemmer deltog i en spørgeskemaundersøgelse. Derudover indgår der citater fra årskurset for TR og AMiR i 2017, og fra bioanalytikere, der er blevet interviewet til artikler i fagbladet.

Undersøgelsen er gennemført af dbio's sekretariat, som også har udarbejdet hæftet.

Et supplement til "Bioanalytikernes kernefaglighed og professionsidentitet" (2009)

Hæftet er et supplement til en stor undersøgelse af bioanalytikernes kernefaglighed og professionsidentitet, der blev afrapporteret i 2009. Denne rapport indeholder pointer, der stadig er relevante at diskutere, og du kan læse den her.

Bioanalytikeres kernefaglighed og professionsidentitet
Rapport

Det man siger, er man selv Som den velkendte børnetalemåde indikerer, former den måde, vi tænker og taler på, vores forståelse af verden. Og vores selvopfattelse. Derfor er det vigtigt, at en profession har en...

Kontakt

Faglig afdeling
Konsulent
4422 3255
3025 1665

Særligt benyttede sider på dbio.dk