”UDFORSK – kom ud med din forskning” 2017 på Aalborg Universitetshospital

Den 14. marts 2017 blev ”UDFORSK – kom ud med din forskning” afholdt på Aalborg Universitetshospital – for 3. år i træk.

Af Rikke Skall, webredaktør

”UDFORSK – kom ud med din forskning”

Dagen blev afholdt fra kl. 13 til kl. 16 og programmet for dagen var en veksling af foredrag samt postersession. 

Bioanalytiker Malene K. O Jordansen fra Nuklearmedicinsk afdeling var dagens første foredragsholder. Hun delaktivgjorde deltagerne i ”praktisk erfaring ved projektopstart- set med en bioanalytikers øjne”.

Dagen bød herefter på postersession med præsentation af 12 poster.

Posterne blev præsenteret i tre minutter og derefter var der 2 minutter til spørgsmål. Som noget nyt blev alle poster præsenteret på storskærm i auditoriet, hvilket fik stor ros fra deltagerne da der var nemmere at hører hvad der blev fortalt om posterne.

Efter kaffepausen indlede bioanalytiker Louise S. Christoffersen fra Patologisk institut eftermiddagen med et foredrag der tog udgangspunkt i hendes afsluttende diplomuddannelse, titel på oplægget var ”Fra FFPE væv til RT-qpcr”.

Dagens sidste foredrag omhandlede ”præimplantations Genetisk Diagnostik (PGD) på fertilitetsenheden Aalborg Universitets hospital” og blev fremlagt af bioanalytiker Marie Ehrenreich. PGD udføres kun på to offentlige klinikker i Danmark, hvor et af steder er Aalborg Universitets hospital.

Dagen blev afsluttet med opsamling og evaluering samt overrækkelse af gave til bedste poster.

Alle posterne blev vurderet af en dommer komite, og den bedste poster blev fundet ud fra følgende kriterier; design, fagligt indhold samt mundtlige præsentation af posteren.

Vinderen af postersessionen blev Katrine Lauritzen med posteren: ”kryopræcipitat- Fremstilling og kvalitetssikring”.

Arrangementet var en succes med 90-100 deltager i løbet af dagen. Der var stor opbakning og tilfredshed fra deltagerne. Flere deltagere tilkendegav, at det havde været nogle meget inspirerende oplæg samt postere, og at det var på et højt fagligt indhold.

På vegne af DUF*

Formand for DUF, Cand. Scient. San Majbritt Frost, Nuklearmedicinsk, Aalborg Universitetshospital

*Diagnostikkens Udviklings- og Forskningsråd (DUF)

billede1NY
Foto: Majbritt Frost 
billede2NY
Foto: Majbritt Frost 
billede3NY
Foto: Majbritt Frost 
Nu går bevillingen endelig igennem
Foto: Majbritt Frost 

På Aalborg Universitetshospital blev der i sommeren 2014 nedsat et råd i Klinik Diagnostik, Diagnostikkens Udviklings- og Forskningsråd(DUF). DUF blev etableret på baggrund af Aalborg Universitetshospitals visioner og strategier for udvikling og forskning. Formålet med rådet er, at fremme og formidle udvikling og forskning i Klinik Diagnostik blandt bioanalytikere, radiografer og sygeplejersker.

Klinik Diagnostik består af specialerne: Klinisk Biokemi, Klinisk Mikrobiologi, Klinisk Immunologi, Patologisk Institut, Nuklearmedicinsk, Radiologisk samt Klinisk Genetisk afdeling. Medlemmerne i DUF er to repræsentanter fra hvert speciale samt en sygeplejerske repræsentant.

Særligt benyttede sider på dbio.dk