14-01-2019

Det gamle sygehus i Dronninglund - Hvad nu!

Dronninglund-borgerne er i oprør, fordi byens tidligere sygehus nu skal sælges. I 2015 besluttede regionspolitikerne, at Dronninglund Sygehus skulle lukke. Efter 3 år som asylcenter, er det oprindelige sygehus nu sat til salg.

Af Rikke Skall, webredaktør

 
Dronninglundborger Hanne Andreasen var også på barrikaderne, da politikerne ville lukke det i 2015.
 
- Jeg var med ude at demonstrere, fordi vi syntes det var ganske forfærdeligt, siger Hanne Andreasen, demonstrant og formand for Ældresagen i Dronninglund til TV2-Nord
 
Dronninglund (1).jpg

Dronninglund Sygehus. Foto: Region Nordjyllands billedbank.

 
 Hanne Andreasen fortsætter til TV2-Nord:
- Jeg har født mine børn her, og min mor har ligget her, da hun var på det sidste. Vi kender jo næsten alle sammen mange af dem, der var ansat her, både dem, der gjorde rent og overlægerne.
 
Dronninglund har haft sygehus siden 1895 og mange af byens borgere er født i Dronninglund.
 
Det er dog ikke kun fødslerne som betyder noget for borgerne i Dronninglund. Gennem alle årerne har sygehuset også været Dronninglundborgernes fortrukne behandlingssted.
 
- Jeg har selv været indlagt flere gang og fået rigtig god behandling her. Det er som om der er en særlig ånd her. De behandlede en som et ordentligt menneske, siger Kristian Kristoffersen til journalist Birgit Rostrup fra TV2nord.
 
I Borgernes kamp for Dronninglund Sygehus, henviser de til Statsministerens nytårstale. Her efterlyser han nemlig selv mere nærhed og behandling tættere på borgernes hjem i forhold til nu.
Det kunne være efterbehandling, rehabilitering eller lettere medicinsk behandling.
 
Borgerforeningen i Dronninglund er klar til kamp og er allerede nu travlt beskæftiget med at arrangere borgermøder, så befolkningen i Dronninglund og omegn får mulighed for at blive hørt.
 
Formanden for støtteforeningen, Frits Danielsen siger til TV2-Nord:
- Vi er bestemt ikke indstillet på at læne os tilbage og bare sige: ”Det var så det”. Vi kæmper til det sidste og vil især kæmpe for, at lokalbefolkningen får ordentlig tid til at blive hørt. Det fik de ikke sidste gang, da man besluttede at lukke sygehuset. Det gik meget hurtigt.
 
Det bliver spændende at følge sagen i Dronninglund.
Selvom politikkerne tilbage i 2015, lukkede sygehuset med et stort flertal, var der få regionspolitikkere der stemte nej til lukningen af Dronninglund Sygehus.
 
En af dem er Lene Linnemann(SF). Hun udtaler til TV2-Nord:
-  Jeg mener stadigvæk, at det var en enorm fejl at lukke Dronninglund Sygehus. For det første så var det et sted, hvor der aldrig var problemer med at skaffe et godt og solidt personale. Noget andet var, at der kommer flere ældre, og de har ikke behov for at ligge på et stort sygehus med en masse specialisering. Og så kan vi se, at siden vi har lukket Dronninglund Sygehus, så har der været overbelægning på sygehusene i Aalborg.
 
Selvom Lene Linnemann(SF) tilbage i 2015 ikke var enig med størstedelen af Regionsrådet om, hvor vidt lukningen af sygehuset var en god idé eller ej, så tror hun alligevel, at de lokale i Dronninglund kæmper en forgæves kamp for igen at få sygehus til byen.
- Jeg forstår godt ønsket fra borgerne i Dronninglund, men jeg tror ikke det er realistisk, hverken når vi kigger på rekrutteringsmuligheder eller økonomi, at lade Dronninglund sygehus genopstå. Når først man har lukket det, og det blev lukket ved et stort flertal, så er det nok utopi at tro, at man genstarter et nyt sygehus i Dronninglund - desværre, fortæller Lene Linnemann til journalisten fra TV2-Nord.
 

 
LinkedIn Email Twitter